IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разработи нов двигател

Hyundai съобщи, че е разработил нов двигател V6 Lambda RS (Rear wheel drive Sports), който ще бъде монитран за първи път на серийния Genesis Coupe.

Hyundai разработи нов двигател
Автомобилът ще има премиера в Корея още този месец, а през пролетта на 2009 ще се продава и в Северна Америка. 


Новият двигател е създаден на базата на сега познатия Lambda V6, който се появи в моделите на Hyundai през 2004 г. Сегашната модификация RS е модернизиран вариант, при който мощността е покачена до 310 к.с. при 6300 об/мин. За сравнение двигателят V6 Lambda с обем 3.8 литра, който сега се монтира на седана Genesis е с мощност 290 к.с. 


Според съобщението на Hyundai, благодарение на по-ниския Genesis Coupe, инженерите на фирмата е трябвало да намалят и височината на оригиналния двигател Lambda с цели 50 мм. Това естествено е довело до редица промени в дизайна на двигателя, както и във всмукателната и изпускателната системи. 


Новият V6 Lambda RS ще се предлага при купето Genesis в комбинация или с механична скоростна кутия с шест предавки, или с автомат с шест скорости.
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    rs bg ( преди 15 години )
    taka e kato ne mogat sami da si napraviat.s kitaiztite 6te6e da im e po-eftino,no ne goljama beda sigurno e 4e skoro 6te gi kupjat.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    dembo ( преди 15 години )
    За двигатели Hyundai може да е за пример.Малко хора знаят,че най-безпроблемния модел на А-класата на Mercedes,А150 е с двигател на Hyundai.След като скъсват с Mitsubishi,Mercedes остават без малки двигатели.Обръщат се към Hyundai,и те за рекордно време им правят съвсем нов двигател,според нуждите им (не прерботен от Accent).А за още по-голяма изненада,и по-лек от японския!