IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финансовата криза удари и автомобилните фирми

Първите последици от финансовата криза в автомобилното производство бяха намалените продажби през тази година.

Финансовата криза удари и автомобилните фирми
Сега редица производители намаляват и производството. В Германия Opel, BMW и Ford вече съобщиха за подобна стъпка. 


Първи на пониженото търсене реагира Opel, като спря производството в завода си в Бохум. От следващия понеделник такава ще бъде и съдбата на завода в Айзенах. Според говорител на Opel, производството в Бохум е спряно още от миналата седмица и това ще продължи поне още две седмици. Спирането на завода в Айзенах от идния понеделник ще продължи три седмици. 

Освен в Германия, Opel спира производството от днес и във всичките си европейски заводи за две до три седмици. Според говорителя на Opel, заради финансовата криза хората отлагат покупката на нов автомобил. Това ще доведе до понижаване на производството на Opel с около 40 хиляди автомобила в сравнение с предварителните прогнози за годината. Най-голямо е понижаването на продажбите на Opel/Vauxhall в Германия, Великобритания и Испания. 

Само в завода на General Motors в Бохум са заети над 5000 души, които произвеждат Astra и Zafira. В Айзенах са заети 1800 души, a Opel има заводи и във Великобритания, Испания, Белгия, Полша и Унгария. 


Спирането на производството при Opel няма да засегне единствено заводите в Рюселсхайм и Карлсруе, където се произвежда новата Insignia. 


Ford Motor Company също намалява производството, но все още не е ясно с колко. Започват обаче съкращения на персонала в завода в немския град Заарлуис, където се произвеждат Focus, Focus C-Max и Cougar, а заетите са 6500 души. 

От BMW съобщиха, че няма да произвеждат през последната седмица на октомври в своя завод в Лайпциг. Последни засега съобщават за намаляване на производството от Daimler. От Mercedes са решили да намалят производството еднократно само през октомври. 


По-рано през тази година от Daimler обаче вече обявиха намаляване на производството за тази година с 45 хиляди автомобила. В заводите си в Зинделфинген и Щутгарт Mercedes ще има Коледни празници започващи от 15 декември. Подобно решение са взели и в чешката Skoda

За разлика от Opel, Ford, Mercedes и BMW, засега няма да има намаляване на производството във Volkswagen, Audi и Porsche.
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Slavo ( преди 15 години )
    да 99г е а за другото исках да кажа че БМВ преди правеха коли с по агресивен вид а сега ми се струват изнежени иначе сам сменял съединител и бензинова помпа по нея, не беше лоша колата но А6 е по добре според мен от както го имам вече 3години и малко не сам барал нищо
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    eee tia deto imat bwm i audita kak se qdat---q6te se ....ili si kupete jiguli
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    SilverBot ( преди 15 години )
    Славо тая А6ца, която караш от 99та ли е ?От друга страна и изказването за копирането беше смешно. Ако смяташ, че автомобила е само външния вид...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 15 години )
    Нека пишкомеренето да започне.....сега!!!Спрете да говорите глупости защото вижте че от тази криза всички взети заедно са го закършили. Няма значение за коя марка става дума. Дано тази криза отмине и се разсея по-бързо защото жална ни майка на всички!!!
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BMW ( преди 15 години )
    BMW ZA SPRAVKA NA CELQNITE OT AUDI :))SPISANIE "AUTOBILD",broi 17.AVGUST...SRAVNITELEN TEST MEJDU PORSHE CAYENE,BMW X6 IPAK BMW X5..KRAEN POBEDITEL BMW X6 ..DA VIE CHESTITO,,SMESHNICI :)))A PUK za VTOROSTEPENNITE Q7.ili TOUAREG.:) te prosto sa za bokluka,dakarate kartofi na selo;))) NE SE IZKAZVAI NEPODGOTVEN MISHLIO..
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BMW ( преди 15 години )
    DA BE,SIGURNO SAD NAD BMW.:) SMESHNIK..AUDI NIKOGA NQMA DA E NAD BMW..ZA TOVA NOVOTO Q3 E IZCQLO KOPIRANO OT BMW X6 ,NALI :))MNOGO SA DOBRI,SHTOTO BMW X6 PROSTO RAZCEPI SUVOVETE OT VSQKADE..Q 7 E PROSTO E SMESHNA>.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Slavo ( преди 15 години )
    Хубавите коли се продават повече.БМВ нещо ми се струва че започват да залязват което е нормално с тези модели които направиха като изневериха на стила си.Карал сам 5-а серия 99г. лично на мен ми харесва на ваншен вид и като характеристика, но сега карам А6 и сам с пати по доволен от него според мен АУДИ вече са над БМВ