IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Високи амбиции за новия Cruze

Представеният в Париж нов седан Chevrolet Cruze ще бъде в продажба в Европа от началото на следващата година.

Високи амбиции за новия Cruze
На пазара Cruze ще замени поостарелия Chevrolet Lacetti и ще бъде позициониран като нов глобален модел на фирмата, който ще се продава по целия свят. 


Cruze е изцяло нов автомобил. Дизайнът е съвременен и доста по привлекателен от този на Lacetti, окачването е преработено почти изцяло, като отзад е станало торсионно, а предницата е останала МакФерсон. 


Двигателите при Chevrolet Cruze също са нови. Два бензинови с обем 1.6 и 1.8 литра и мощност съответно 112 и 140 к.с и един двулитров турбодизелов агрегат с мощност 150 к.с. и максимален въртящ момент 320 Nm. На по-късен етап ще се появи още един дизелов двигател с обем 2.0 литра, мощност 125 к.с. и максимален въртящ момент 300 Nm. 


Ускорението от място до 100 км/час на седана с по-слабия бензинов двигател е за 12.4 секунди, с по-силния бензинов агрегат за 9.8 секунди, а на дизела за 9.4 секунди. 


Интериорът е преработен основно и няма нищо общо с този на Lacetti. Качеството на изработка и на използваните материали е много по-високо, като целта е Cruze да конкурира не само азиатски, но и европейски автомобили в този клас. Оборудването също е богато, като ще се предлага и мултимедийна система със седем инчов екран и навигационна система. 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Piroman ( преди 15 години )
    Крали били.... и от кого бе мъжки? От Опел Инсигния ли - все едно да кажеш че Сеат краде от Фолксваген.Колата наистина изглежда добре - беше крайно време да излезе европейски Шевролет, а не Деу модели с плюсче на решетката...
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Мдаммм, никак не са крали от интериора, ама никак. Няма да пиша моделите, че пак ще има изказвания. За външния дизйан нищо няма да казвам. За тоя клас - БИА!
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бай драгой ( преди 15 години )
    Ами, хубави таксите ше се получат от този круииз!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бай драгой ( преди 15 години )
    Ами, хубави таксите ше се получат от този круииз!