IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Авангарден електромобил на Nissan

В Париж Nissan представя нов мини автомобил, наречен Nuvu.

Авангарден електромобил на Nissan


Дълъг само 3 метра, Nuvu представя виждането на Nissan за бъдещето на микро автомобилите задвижвани с електроенергия. Дизайнът на колата е в стил „funky”. 


Nuvu предлага 2+1 места и макар да е представен като концепция, това е напълно функциониращ (по думите на представители на Nissan), автомобил. Колата е предвестник на първия сериен електроавтомобил на Nissan, който ще видим през 2010 г. 


Електродвигателят е монтиран отзад и задвижва задните колела. С едно зареждане колата може да измине 125 км и да достига максимална скорост 120 км/час. 


Енергията идва от литиево-йонна батерия разположена под седалките. За разлика от познатите литиево-йонни батерии с обемни цилиндрични клетки, представената при Nuvu е с ламинирани клетки, по-компактна и като цяло с по-опростено действие. 


Според Nissan това намалява нейния обем и увеличава един път и половина нейната мощност, като запазва ефективността й непроменена дори след пет години и 100 000 изминати км. Според производителите пълно зареждане на батерията ще отнеме между 10 и 20 минути, като става от обикновен контакт с напрежение 220 волта. 


В Nuvu откриваме дузина малки соларни панели, разположени на прозрачния покрив, като произвежданата от тях енергия се натрупва в акумулатора. 


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ros_corp ( преди 15 години )
    Хайде време е пак да започнат да произвеждат тия електромобили . Стига са ни ни показвали по изложенията и форумите. Отдавна мина времeто когато спряха EV1, появиха се нови литйево -йони батери, веше е вузможно зареждане за по малко от 10. мин. Няма ли нещо най сетне да убие тези неефективни петролни двигатели?
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Нисан са пичове,винаги измислят нещо интересно
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Дизайна леко схожда с Тойота АйКю, но като цяло е по-странна. Вътре е много интересна. Това със слънчевите батерии е супер! Зареждането за 10-20 минути, също :) Само че, като знам 1 киловат, че е 17 стотини, ако е 40 киловата мотора... и след 2 години като тока стане 2 пъти по-скъп и отиде икономията :)
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Готино