IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker ще прави четири варианта на Karma

Продължават съдебните битки между Fisker и съперника Tesla за авторски права върху някои модели.

Fisker ще прави четири варианта на Karma
Това доведе и до забавяне на част от производството на Fisker, но от фирмата продължават да планират да бъдат на пазара с новия си хибрид Karma plug-in още до края на следващата година. 


Нещо повече, след като започне серийното производство на автомобила във версия седан, има планове за разработката на три други версии на негова база. От Fisker вече разработват купе, кабриолет и дори SUV модел на Karma. 

Все още не е ясно кога новите варианти на модела ще се появят на пазара, но според членът на Борда на директорите на Fisker, Вик Дулан (Vic Doolan), новите модели ще са готови до 2012 г, пише AutoWeek. 


Главна цел на фирмата е да подсигури пазарен дял от над 3% за Karma на пазара на луксозни спортни хибридни автомобили. 

Предварително обявената цена на спортния хибрид е 87 000 долара. Прогнозира се производството на 7 500 броя от Karma през 2010 г. а още през 2011 г. производствения капацитет ще бъде удвоен, като това ще подсигури намаляване на цената до 60 000 долара. 


Интересно е, че Karma ще бъде произвеждана първоначално във Финландия, но ако продажбите вървят добре има планове производството да се измести в САЩ.
0 от 500