IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda готви глобален хибриден модел с ниска цена

Honda предприема пореден опит да съкрати лидерската роля на Toyota в областта на хибридните автомобили.

Honda готви глобален хибриден модел с ниска цена
Още през първата четвърт на следващата година, Honda ще пусне едновременно в САЩ, Европа и Япония нов хибриден модел, пише японското автомобилно списание Best Car. Публикувана е и компютърна снимка на неназования хибриден модел, която е създадена благодарение на вътрешна информация и шпионски снимки на хибрида по време на тестове. 


Не е чудно, че новият хибрид на Honda ще вземе много от стила на седана задвижван от водород FCX Clarity. Негова пазарна цел ще бъде да конкурира Toyota Prius. 

Бензиновият двигател на хибридната Honda ще бъде с обем 1.3 литра, познат и хибридния модел на Civic. Електромоторът ще бъде задвижван от енергия съхранявана в никел-метални акумулатори, разположени под пода на багажника. 

Решението да се използва тази хибридна система е повлияно от възможностите й да изминава 100 км с разход от около 4.2 литра. Наред с това цената на хибридната система на Honda е значително по-ниска от тази на Prius. 

Според вътрешни източници от Honda, цената на бъдещия хибрид на американския пазар ще започва от около 19 000 долара, което ще бъде с няколко хиляди долара по-ниска цена от тази на Toyota Prius.
0 от 500