IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Плажeн Portofino на Fiat

Наречен на името на слънчевото курортно градче с легендарни плажове, Fiat Portofino e нова концепция на италианската група.

Плажeн Portofino на Fiat
Колата е създадена по подобие на плажния автомобил на фирмата от далечната 1960 г. и е чудесно съчетание между форма и функция. Portofino използва платформата на лекотоварния Fiorino Combi като предлага място за петима пътници и техния багаж. 


Дизайнът на Portofino е стилен и функционален, без покрив и врати. Седалките са покрити с непромокаема материя, а целия интериор е направен така, че да не изпитва въздействие от вода. Разделящите се задни седалки позволяват да бъде поет едрогабаритен багаж, като дъска за сърф например. 

Морската тема доминира в стила на автомобила. Пода е от ламинирано дърво, както е при яхтите. Колата е доста повратлива като изисква радиус за пълен завой от 10 м. 


От Fiat съобщиха, че вече работят върху покрита версия на този автомобил, при която ще има защита от слънцето или дъжда за пътниците. 

Въпреки това Fiat Fiorino Portofino засега си остава концепция и ще бъде показана на изложението за каравани в Дюселдорф, Германия от 29 август до 7 септември.
0 от 500