IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови снимки на Mazda Kazamai

Mazda публикува нови официални снимки на новата концепция Kazamai, която ще бъде изложена на автомобилния салон в Москва в края на тази седмица.

Нови снимки на Mazda Kazamai
Kazamai следва стила показан от предшествениците си - Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki и Furai. Темата на концепцията е наречена „насрещни ветрове”. Kazamai се характеризира с плавни линии ,разположени надлъжно по каросерията, подобни на тези при Nagare. Те изобразяват ветровете и придават въздушен и лек стил на колата. 


Според дизайнерите на Mazda този стил въздейства емоционално благодарение на нестандартните пропорции. Колата има решетка с интересна форма, изпъкнали арки на колелата под които са разположени 22 инчови лети джанти. Силуетът е нисък и плавен, като придава на колата една нереалистична мистика. 


Наред с това колата е много аеродинамична. Според създателите й нейната форма е с 10% по-аеродинамична в сравнение с най-добрите образци от този сегмент. 

Двигателят на Kazamai е бензинов с обем 2.0 литра и директно впръскване на горивото, като е подобрена версия на агрегата монтиран в CX-7. Той е със система за контрол на изгарянето и с променливо време за отваряне на клапаните. Движението се предава към четирите колела посредством новото поколение на автоматична скоростна кутия на Mazda с шест степени. Блокът на двигателя и шасито са от алуминий. В панелите на каросерията има и много пластични смеси и материали. 


Безопасността на четиримата пътници също е била фокус за работата на конструкторите. Сигурността на Kazamai е първообраз, който ще бъде следван и при бъдещите модели на Mazda. Да споменем само системата за контрол на стабилността с превенция на преобръщане, системата за информиране на водача при непреднамерено напускане на лентата за движение, система задействаща другите системи за безопасност при опасност от катастрофа, високотехнологичен динамичен контрол на стабилността, подпомагащ водача. Kazamai е съоръжен и със система за сигурност следяща пространството около колата и вътре в нея, която в случай на нужда информира водача. 

0 от 500