IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi показа Racing Lancer

Mitsubishi показа първите официални снимки на новия Racing Lancer, колата им за състезания в рали шампионати.

Mitsubishi показа Racing Lancer
Тя ще дебютира в шестия кръг на 2008 FIA Cross-Country Rally World Cup през октомври. Външният вид на колата комбинира елементи от новия седан на Lancer и от предишни рали версии на Pajero. 


Профилът е като на sportback, същият като на показания наскоро Lancer Sportback с пет врати. Автомобилът е разработен като кола за cross-country рали състезания. Racing Lancer е готвен за участие също и в рали Dakar през 2009 г. Както е известно то беше изместено от Африка в Южна америка. 


От Mitsubishi се надяват да постигнат повече успехи с новия автомобил след тежките изпитания с които го натовариха по време на тестовете. 

Пилот на този автомобил ще бъде Стефан Петерханзел (Stеphane Peterhansel), състезателят печелил рали Дакар девет пъти. 


Racing Lancer има турбодизелов V6 двигател с обем 3.0 литра. Двигателят е създаден на базата на предишната генерация на V6 дизелови агрегати на фирмата, като е подобрено охлаждането и е сменена изцяло турбината с нова. Така двигателят е с по-добра мощност, нараснала ефективност и по-висока надеждност.
0 от 500