IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg разработва супер седан

Шведският производител на супер автомобили Koenigsegg работи върху нов, много мощен модел с четири врати.

Koenigsegg разработва супер седан
Това ще бъде автомобил от класа на Porsche Panamera и Aston Martin Rapide. Макар все още да няма официално потвърждение за начинанието на Koenigsegg, вътрешни хора от управата на фирмата са разяснявали пред потенциални купувачи в Близкия изток, че бъдещият седан ще бъде с двигател V8 с мощност около 700 к.с. и ще се продава през 2011 г. 

В момента конструкторите от шведската фирма са в начален етап на разработка на автомобила и от фирмата се опитват да намерят допълнително финансиране. Вероятно това е била и причината за „близкоизточния тур” на мениджърите. 

Пред списанието CAR Middle East шеф от фирмата е споделил, че бъдещият седан ще бъде с по-леко тегло от всички подобни седани на пазара и ще постига максимална скорост 350 км/час. 


Платформата и двигателят V8 ще бъдат изцяло нови, докато стилът ще бъде запазен подобен на сегашния супер модел ССХ (на снимката). От него ще бъде взета и технологията за панелите от карбон и фибростъкло, приложена при производството на каросерията. 

Според вътрешни данни от фирмата, Koenigsegg се кани да произвежда около 70-80 автомобила от бъдещия модел годишно, заедно с 35 броя от 35 CCX. Около 50% от продажбите се очаква да бъдат в САЩ, 30% в Азия и останалите 20% в Близкия изток.
0 от 500