IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви най-бързия ТТ вариант

Audi показа новия TT-S през януари в Детройт.

Audi готви най-бързия ТТ вариант
След това последваха версии на автомобила с дизелов двигател TDI с обем 2.0 литра и с бензиновия 1.8 TFSI, който е базисен за модела. Скоро обаче, пред нас ще бъде нещо интересно – най-бързият сериен вариант на ТТ. Това е Audi TT RS, който ще видим като купе и като роудстер вероятно към средата на идната година. 


Имаше планове колата да бъде пусната към края на тази година, но премиерата беше отложена, защото се оказа, че новият двигател на този автомобил има нужда от повече тестове. 

Audi планира да използва този двигател и при новия вариант RS на хечбека A3. Този модел ще се появи скоро след премиерата на TT-RS. 

Новият двигател за двата модела ще бъде пет цилиндров би-турбо с мощност между 350 к.с. (260kW) и 390 к.с. (291kW). Предишният двигател VR6 отпадна бързо от сметките, защото не пасваше на новата турбо стратегия на Audi. Сега двигателят ще бъде редови с пет цилиндъра, но в същото време много компактен. Той ще бъде само с 6 см по-широк от четирицилиндровия 2.0L TFSI. Това се дължи на относително малкия размер на цилиндрите в новия агрегат, който ще има работен обем 2.5 литра. 

Докато RS3 е пазен все още в тайна, новият TT-RS беше забелязан при тестове на Нюрбургринг. Макар при тестовете като „муле” да е използван TT-S, ключовите характеристики на RS личат. Огромните перфорирани спирачни дискове и електронно управляван заден спойлер от карбон подсказват, че колата всъщност е RS.
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 16 години )
    А ти кви спортни коли си карал бе 2-ри?Много ги разбираш нещата,които четеш по статиите май?Или си поредния 2-каджия.Не,не,ти май си вечния 2-ри.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Любо ( преди 16 години )
    Браво на Audi , затото това е завръщане към най успешната им концепция, а именно 5 цилиндъра турбо quattro
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    аз пък ще се оглеждам за *** в ТТ и сигурно ще те намеря в някоя канафка с тази изключително НЕспортна костенурка,която е некъф наточен Beetle според мен ))
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 16 години )
    Не може да се отрече,че Ауди стават все по-добри.С нетърпение очаквам 5-цилиндровия двигател.Ако наистина го пуснат в производство,следващия път когато се оглеждам за немска кола ще започна от тях.