IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW създава версия Active Hybrid за новата Серия-7

След като през миналата година BMW представи Hydrogen 7, версия на Серия-7 задвижвана от водороден двигател, сега от Баварската фирма готвят нов хибриден вариант за Серия-7.

BMW създава версия Active Hybrid за новата Серия-7
Автомобилът ще бъде с новата хибридна система разработена съвместно с GM. Комбинацията ще бъде между електромотор и бензинов двигател. Наскоро беше задечен прототип при тестове на системата в САЩ. 


Хибридната система ще се комбинира със скоростна кутия ECVT имаща два режима, чрез които ще се оптимизира ефективността както при по-ниски обороти и ниска скорост, така и при високи обороти и висока скорост. 

Доброто поведение на пътя и възможността да се изпитат спортни емоции и с хибридната версия на Серия-7 се гарантират от възможността за деактивиране на системата DTC/DSC за traction control. 

В същото време от BMW все още не са убедени, че подобна хибридна версия може да има успех на някои пазари, включително на американския. Причина за това са резултатите от продажбите на подобни луксозни хибридни модели, като Lexus LS 600hL. Продажбите при тях не могат да компенсират големите разходи за разработка. 


Това е причина новият хибриден вариант на BMW Серия-7 да се продава първоначално само в някои европейски страни, като това ще стане от ноември. В САЩ продажбата на хибридни версии на 750i и 750Li ще започне през пролетта на 2009 г., след като колата бъде представена на автомобилния салон в Детройт през януари.
0 от 500