IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Mercedes вече работят над третото поколение на SLK

Сегашното поколение на Mercedes-Benz SLK е на пазара от 2004 г., като наскоро премина през умерен фейслифт.

В Mercedes вече работят над третото поколение на SLK
В Mercedes обаче, вече се работи върху новото поколение на този модел, което трябва да се появи на пазара през 2011 г. 

Първите две генерации на SLK бяха изключително успешни за Mercedes, като от 1997, когато се появи първото поколение, до днес са продадени над половин милион броя от този модел. 


Засега са известни сравнително малко неща за бъдещето трето поколение на Mercedes-Benz SLK, но компютърният образ който виждате, дава представа как би могъл да изглежда този автомобил. 

Новият SLK ще вземе стила приет от дизайнерите на Mercedes при новите модели на фирмата. Ключова промяна обаче е премахването на инспирираната от F1 предница на колата. Друга промяна ще бъде включването на прозрачна част към сгъваемия покрив на SLK. Капакът на мотора ще бъде с ребра, по подобие на новия SL. 

Най-близкият конкурент на SLK е BMW Z4, като автомобилът ще премине през модернизация още през следващата година. След промяната новият Z4 ще бъде с по-големи размери и най-вероятно също със сгъваем твърд покрив. 

Бъдещият Mercedes-Benz SLK ще се появи най-малко две години по-късно, като ще има всички възможности да представи силен конкурент.
0 от 500