IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кабрио на принц Чарлз ще върви с гориво от вино

Кабриолет Aston Martin с колекционерска стойност, принадлежащ на принц Чарлз, е бил преработен да работи на био гориво.

Кабрио на принц Чарлз ще върви с гориво от вино
Според английският The Times, като суровина за био горивото ще се използва ....английско вино (май си признават, че въобще не става за пиене). 

Aston Martin DB6 Volante, произведен през 1970 г., е бил подарен на Принца на Уелс по повод 21-я му рожден ден от неговата майка, Кралицата на Великобритания. 

Чарлз е използвал кабриото много малко, като годишния му пробег е около 300 мили, а на километража са фиксирани едва 11 300 мили. 

Както съобщава личният секретар на Принца, сър Майкъл Пит (Sir Michael Peat), "с преработката на колата за използване на био гориво, Чарлз иска да има малък дял в опазване на околната среда”. 

Оказва се, че да се използва вино за производството на гориво не е толкова щура идея. С ограниченията за неговото производство въведени от Европейския съюз, изглежда че единственият начин изгодно да се реализират излишъците е да се преработи виното в биоетанол. 

Преди известно време принц Чарлз пригоди целия си автопарк от автомобили Jaguar, Audi и Land Rover, за използване на био дизел.
0 от 500