IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще произвежда и седан

Следващият модел който ще бъде произвеждан от калифорнийската фирма за електромобили Tesla Motors ще бъде Model S.

Tesla ще произвежда и седан
Производството ще започне от 2010 г. и това ще бъде автомобил тип седан за пет пътници. Цената ще бъде около 60 000 долара, а с едно зареждане този автомобил ще може да изминава 225 мили (около 360 км). 


Model S идва след двуместния Tesla Roadster (на снимката), чието производство започна преди няколко месеца. 

На специална церемония вчера, представители на Tesla обявиха официално за производствените си планове в присъствието на губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер. Първоначално бе съобщено, че Tesla ще произвежда новия модел в Ню Мексико. По-късно се появиха сведения, че под натискът на Шварценегер фирмата ще запази производството и на Model S в Калифорния. 

Информацията е, че бъдещият седан на Tesla ще има електромотор с мощност 280 к.с. От фирмата планират да произвеждат по около 20 хиляди броя от седана годишно. Model S ще бъде продаван в цял свят. 

Според шефът на Tersla Зиив Дрори (Zeev Drori), новият модел ще помогне за утвърждаването на фирмата. "Ние не сме фирма на богатите и известните, не създаваме модели за запълване на отделни ниши на пазара”, заяви Дрори, като потвърди амбициите на Tesla да се превърне в масов производител на електромобили на световния пазар. 

Той съобщи, че след Model S вече се мисли за нов автомобил, купе, което ще се произвежда в партньорство с друг голям производител. Целта е да бъде създаден по-масов и по-достъпен ценово автомобил, който да има по-ниска цена от седана и от роудстера струващ 98 950 долара.
0 от 500