fallback

Електромобилите ще бъдат произвеждани масово до четири-пет години

Всички големи производители в условията на растящи цени на горивата свързват бъдещето си с хибридни автомобили или с електромобили.

Повечето експерти обявяват, че бъдещето на автомобилостроенето е свързано пряко с електромобилите във всичките им разновидности. През миналата седмица стана ясно, че и Renault разработва свой електромобил. Нещо повече, французите са близо до серийното производство и се надяват да бъдат първите които ще произвеждат масово колите на новата ера. В Renault заявиха, че стратегията им за бързо развитие на електромобилите се гради на твърдата прогноза, че цената на петрола ще продължи да расте. Това заедно с данъчните облекчения и държавните субсидии прави целта да се произвеждат по 100 000 електромобили годишно реална. Досега условията не даваха шанс на електромобилите, считат в Renault. Цените им излизаха твърде високи за да се конкурират с бензинови или дизелови автомобили. Липсваше и инфраструктура, липсваха подходящи акумулаторни батерии. Постепенно всичко това се променя. Разбира се главното са високите цени на горивата, но се появиха и технологии от рода на plug-in, при които не е нужно да се изгражда специална инфраструктура за зареждане на електромобилите. Идва ново поколение акумулаторни батерии при които да се изминат 400 км с едно зареждане няма да бъде проблем. До 2011 алиансът Renault-Nissan ще бъде в състояние да произвежда масово електромобили. Първият модел ще бъде на базата на хечбека Clio, след това ще последва електрически Megane и електрически ван Kangoo. Вече е известно, че първите продажби ще бъдат в Израел и Дания. През 2012 г. и Renault и Nissan ще пуснат свои модели, създадени специално за електромобили. Те ще бъдат произвеждани на една обща платформа. Като цяло повечето части на електромобила ще съвпадат с тези от конвенционалните модели. Това ще държи цената ниска. Променените реалности на съвременния свят определено ще позволят след 3 до 5 години да започне масово производство на електромобили.  
Тагове:
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    "ще произвеждат масово колите на новата ера." Koйто отселее в българия идните 20 години ще може да кара колите на новата ера (20 години щото тогава първото поколение електромобили ще е 10 годишно и ще може да се купи на старо)
  • #3
    Ястреба ( преди 16 години )
    Вчера четах за някакви японци които произвели автомобил движещ се с вода.Пак по някаква система от която от водата извличали водород.Така,че да го духат арабите и барабар с тях амераканците дето реват,че галона го купували вече за 1,10 долара.Ние като плащаме по 2,45 за литър трябва да сме умряли според тях.
  • #2
    Вълачн ( преди 16 години )
    ... и изключително екологичната технология за производство на водород...
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Бе не щем електромобили - после требе да се мисли за акумулаторите - те хич не са екологични. Да направят яки водородни двигатели с евтин водород
fallback
Последни