fallback

Възродиха Cobra Venom V8

Формулата за създаване на Cobra беше проста – малък британски роудстер + американски двигател V8.

Първите модели на Cobra използваха двигатели V8 на Ford, които бяха достатъчни за да направят от автомобила легенда. Идеята да се извади автомобил от миналия век, да се модернизира и да се монтира с нов двигател не е нова. Сега я виждаме реализирана за пореден път, като пред нас е Cobra Venom V8. Този автомобил е дело на дизайнера Джейми Мартин и се базира на оригиналния модел AC Shelby Cobra от 60-те години на миналия век. Естествено това което е представено сега е много по-съвършено и високотехнологично в сравнение с оригинала. Двигателят ще бъде отново на Ford с обем 4.6 литра, мощност 524 к.с. и максимален въртящ момент 569 Nm. С този двигател новата Cobra Venom с много ниско собствено тегло, ще ускорява от място до 100 км/час за 3.4 секунди, а максималната скорост достига 214 мили (345 км/час). Предаването е към задните колела чрез механична скоростна кутия с шест степени. Платформата на Cobra Venom е комбинация от алуминий и карбон, джантите са 17 цолови, гумите са Pirelli P-Zero. 
Тагове:
fallback
  • #8
    Triforce ( преди 16 години )
    Който не може да кара БМВ, да не се качва на него. Аз ги карам БМВ-тата без проблем като луд, то явно си е до свикване с автомобила.
  • #7
    Анонимен ( преди 16 години )
    ми Кобрата бе избрана за най-красивата кола но наистина е водят кола за вдовици. А Относно хвърчащите Аудита. Пича да иде в КАТ и да попита колко Аудита изхвърчат от Пътя. Братовчед ми работи в КАТ и в ежегодната статистика много рядко можеш да видиш Ауди изхвърчало от пътя ама всяка 3-та изхвърчала от пътя и нанизана в дърво е БМВ. Освен това в КАТ всеки ще ти каже ,че кола 4Х4 мноого трудно изхвърча от пътя на завой, защото докато задните гуми те водят извън пътя предните те издърпват от завоя. За това и дриф с 4Х4 е много труден .. Ама просто момчето чело не дочело и тръгнало и то да обяснява за коли. Да та и в селяка..
  • #6
    ПрофесионалистА ( преди 16 години )
    Скайлайн бил най опасната кола!? Ама стига глупости и измислени статистики! Дуракоустойчив автомобил няма! А и си има закони на физиката. А Кобрата е истинска легенда,също както и Скайлайн. Искрено се радвам,че такива легенди се прераждат...
  • #5
    Triforce ( преди 16 години )
    Кобрата била убила 60% от собствениците си.... АМИ НИСАН СКАЙЛАЙН??? Най-опасната кола в света??? И значи би отказал един Скайлайн или такава Кобра за рождения си ден? АХАХАХАХАХА
  • #4
    AUDI ФЕН ( преди 16 години )
    единственото нещо което ми прави впечатление е че джантите са "R8 style" :)
  • #3
    gogen ( преди 16 години )
    хах, поне колата върви и има логика ако я изтарвеш да излетиш. За разлика от дефектните по рождение audi tt(излитащи в завои заради измислената си форма) с които се пребиха бая хора,ама ауди са голяма работа-тук и там в кеш и потулиха нещата.
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Това което са пропуснали за легендарната Кобра е ,че това е колата убиец. Обявена е за Колата убила собствениците си. 60% от закупилите лимитираната версия на Кобра са умрели след като са се претрепали с тази кола. Така ,че който има такава винаги когато я кара си има едно на ум и трудно би се отпуснал да я понастъпи.А иначе дизайна и бе изключителен.
  • #1
    IMC ( преди 16 години )
    Тва е като някво заоблено BMW Z4 или Z8.
fallback
Последни