IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hartge доработи BMW X5

Немската тунингова къща Hartge е известна със смелите модификации на различни модели на BMW.

Hartge доработи BMW X5
Последната й доработка не прави изключение. Този път тунерите от Hartge са спрели вниманието си върху BMW X5. Доработката е засегнала съществено външния вид, интериора и техническата част. Колата е получила по-агресивен вид и по-спортни възможности. 


Доработката на Hartge е наречена Hunter. Мощността е повишена с 40 к.с. (29kW) в сравнение със стандартния модел с дизелов двигател с обем 3.0 литра. Така мощността на BMW X5 Hunter е 275 к.с (202kW). Повишен е и максималният въртящ момент с 80Nm до впечатляващите 600Nm. 

Промените в двигателя са дали повече динамика на SUV модела, като версията на Hartge ускорява от място до 100 км/час за 7.4 секунди. Това е близо със секунда по-бързо от стандартната версия на Х5. Максималната скорост е повишена до 232 км/час. 


За да отговорят на тези промени в динамиката, специалистите от Hartge са направили и редица промени във външния вид на Hunter. Появили са се аеродинамични допълнения по каросерията, като преден спойлер, нова задна броня, прагове и нови странични панели. 


Окачването е променено, като сега автомобилът е с 30 мм по-близо до пътя. Страничните огледала са изработени от карбон, появили са се и нови емблеми. Правят впечатление огромните джанти с размер 22 цола, гумите са на Pirelli Scorpion Zero, с размер 285 отпред и 335 на задните колела. 

Интересно е, че от Hartge предлагат всяка една от промените и самостоятелно, т.е. не е нужно да се купува целия тунинг пакет.
0 от 500