fallback

Volkswagen ще прави и SUV версия на Polo

Volkswagen ще произвежда Polo 4х4 за първи път. Този автомобил ще замени сегашния „мек” off-road Polo Dune.

От Volkswagen готвят новото Polo SUV за основен конкурент на подобен автомобил, който General Motors ще пусне на базата на Opel/ Vauxhall Corsa AWD, който ще има и модификация продавана с марката на Chevrolet. Както се вижда от снимката новото Polo SUV взима много от стила в дизайна на по-големия Tiguan. Фаровете обаче са по-близки до тези на кабриолета Eos. Стила на off-road се поддържа от вида на броните и предпазните ленти на вратите, от изпъкналите арки над колелата. Релсите на покрива и спортните лети джанти също допринасят за спортния вид на колата. Платформата си е на Polo. На нея ще се произвежда и следващото поколение на малкия Volkswagen, което ще видим най-вероятно през 2009 г. Версията SUV на Polo е със системата на VW 4MOTION. Окачването е по-високо с 20 мм в сравнение със стандартното Polo. В интериора се забелязват повече спортни елементи в сравнение с регулярния хечбек. Колата ще предлага места за пет пътници, като задната седалка ще може да се мести напред и назад. Това ще позволи да се освобождава място за краката на пътуващите отзад или за повече багаж ако отзад не пътува никой. Новото off-road Polo ще се предлага със същите двигатели, които виждаме и при стандартната версия. Базисен е агрегатът с три цилиндъра и обем 1.2 литра с мощност 60 или 70 к.с. Следва друг бензинов двигател с обем 1.4 литра и мощност 85 к.с. Турбо двигателят 1.2 TSI е с мощност 105 к.с. Дизеловите двигатели TDI са с обем 1.6 литра и три варианта на мощност – 75, 90 и 105 к.с. Ще има и вариант с ниски вредни емисии Bluemotion с дизелов двигател 1.4 литра TDI. Очаква се стандартното ново поколение на Polo с три и с пет врати да видим през следващата година, а SUV версията ще има премиера през 2010.
Тагове:
fallback
  • #6
    tuzi ( преди 15 години )
    готено е!!! много .......!!!!
  • #5
    e ( преди 16 години )
    няма никаква надежда да е на цената на обикновенното polo. в момента се предлага cross polo, което е подобно като концепсия, но то започва от 24 000 лв (стандартното поло е от 16)..
  • #4
    Благо ( преди 16 години )
    М, като се замислих си много прав. Аз го гледах от друга гледна точка, но за сега не мога да си позволя Тигуан, но мога да си позволя чисто ново поло. Ако разликата на това поло със обикновеното не е кой знае колко голяма ще мога да карам 4х4 с малък двигател и достатъчно проходим.Като идея не е зле, но все пак нещо ме обърква.
  • #3
    Грую ( преди 16 години )
    "спортните лети джанти","спортния вид","спортни елементи"?????? За какъв спорт става дума? "Еврофутбол"? Големи спортисти се навъдиха,ей!
  • #2
    M ( преди 16 години )
    razlikata s Tiguan e v cenata i v dvigatelite. tova spored men e nasocheno po skoro kam gradskata chast s ideia za po malak dvigatel i saotvetno po nisak razhod na gorivo no saotvetno zapazvane na komforta na 4x4 koito e nujen pri zimni uslovia i nalichie na visoki bordiuri golemi dupki i nujda ot malko gabaritno vsedehodche s nemsko kachestvo na cena po dostapna ot Tiguana ili po golemia mu brat
  • #1
    Blago ( преди 16 години )
    При наличието на Tiguan мисля, че това си е пълна глупост.
fallback
Последни