fallback

Toyota Aygo Crazy – близо 200 коня

Toyota пусна един единствен екземпляр на уникална модификация на своя мини автомобил Aygo, наречена Crazy (от английското „луд").

Журналисти от британското списание Autocar, които са имали възможност да изпитат тази версия на градския автомобил, пишат, че двигателят е разположен по средата на рамата, а теглото на колата е малко над 1000 кг. Зад предните седалки на Toyota Aygo Crazy е разположен четирицилиндров турбобензинов двигател с обем 1.8 литра, модел MR2. Максималната мощност от 197 к.с. позволява мини автомобилът да ускорява от място до 100 км/час за 5.75 секунди, а максималната му скорост достига 204 км/час. Движението се предава към задните колела от механична скоростна кутия. Уникалната „гореща” версия на Aygo е без хидравлика на волана, без ABS и без система за стабилизация. В интериора се вижда защитна рамка като при състезателна кола, нов спортен волан и колани за безопасност хванати в четири точки.
Тагове:
fallback
  • #10
    Анонимен ( преди 15 години )
    За тризнаците PEUGEOT 107 / CITROEN C1 / TOYOTA AYGO съм чувал за проблеми със въздушните възглавници, както и за доста обръщания по таван.Карах Айго временно и ми беше доста тясна, а не съм висок - 1.83 съм.Багажникът ако може да се нарече така има доста нестандартен капак - отваря се само стъклото, обаче често се разваля а и на Айгото също едвам се затваряше - при дъжд имаше и вода в багажника, а колата беше само на 1 година.Ако имате възможност се насочете към по-голям автомобил.
  • #9
    Анонимен ( преди 16 години )
    Това вероятно не се кара лесно, но едва ли целта е такава.Относно Citroen C1 i Peugeot 107 - рамата на AYGO е разработена от TOYOTA и е продадена на французите, доколкото знам.
  • #8
    Анонимен ( преди 16 години )
    Чехската Тойота е по-добре от Турската.
  • #7
    maksa ( преди 16 години )
    to tui 4udovi6te uskorqva po burzo ot bentli kontinenta gt :d puk ina4e za visoka skorost na6ta opel vectra vurvi pove4e
  • #6
    Анонимен ( преди 16 години )
    В Чехия се прави, Колин, и трите модела на Toyota и PSA
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    ха, ха - японско...Същата базова версия я има като Ситроен и като Пежо! Къде се прави, кой го е проектирал знаете ли?
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    Qkata koli4ka!!!! NE sravnqvaite Toyota s minikufar. . :)
  • #3
    ilkoswift ( преди 16 години )
    qponskoto si e qponsko dori bez ekstri ;), no s malko dvigatel4e
  • #2
    Triforce ( преди 16 години )
    Автомобил за самоубийци. Звучи ми като Мини Купър еС Джон Уоркс - 218 коня. Онова едвам се кара, пък има системи за стабилност. Това АЙГО ще прелита направо по завоите! :))))
  • #1
    IMC ( преди 16 години )
    С удоволствие бих направил няколко обиколки на някоя писта с това нещо.
fallback
Последни