fallback

Ford: плъг-ин хибридите да станат национален приоритет

Ford смята, че оцеляването на американската автомобилна индустрия зависи изцяло от технологичното напредването на хибридите и батериите.

Концернът призова правителството да гледа на тези разработки като на „национален приоритет”. Коментарът дойде лично от президента на Ford за Американския регион Марк Филдс (Mark Fields), който заяви пред репортери на конференция за плъг-ин хибридите, че и други администрации по света, включително Япония, Китай, Корея и Индия финансират приоритетно разработването и развитието на такива технологии. За разлика от Toyota и GM, които се готвят да изкарат на пазара плъг-ин хибриди до края на десетилетието, Ford подхожда по-внимателно и не очаква, че ще е готов с такъв автомобил по-рано от 5 до 10 години, съобщава The Detroit News. Според Филдс, ако автомобилната индустрия на САЩ иска да бъде успешна, тя не може да разчита на внос на батерии и други компоненти за електрическото задвижване от други държави. “Промяната от внос на петрол към внос на батерии, няма да реши проблема,” обяснава той. Ford настоява правителството да приеме план за данъчни облекчения за плъг-ин хибриди, а също и да създаде фонд на стойност 500 милиона долара, който да бъде насочен към задълбочени проучвания на нужните за целта батерии. Двете опции са обмисляни на правителствено ниво, но засега няма зелена светлина. Изявленията от Ford съвпадат с обещанието от страна на Toyota да изкара на пазара първия плъг-ин хибрид до 2010 година.
Тагове:
fallback
  • #1
    Иван ( преди 16 години )
    5 - 10 години?Като се има предвид, че вече са създали веднъж същата технология, е малко лицемерно това изказване.Системата ще се въведе след 5 - 10 години, за да могат автомобилните и петролните компании да извлекат максимална полза от оставащия петрол на земята.
fallback
Последни