fallback

Официални данни за новата състезателна Impreza WRC

Subaru участва с новото поколение на AWD Impreza World Rally Car в рали Акрополис в Гърция тази седмица.

За първи път Subaru World Rally Team (SWRT) ще използва автомобил с дизайн тип хечбек в новите цветове на отбора – синьо и сребърно (вместо жълто). Разстоянието между осите на новата кола на Subaru за рали шампионата е 2635 мм, като е по-дълго от това при досегашната версия. Превесите и отпред и отзад са по-къси. Задното крило вече е преместено назад за да отговаря на новата конструкция тип хечбек. Двигателят е познатият турбобензинов четирицилиндров агрегат с обем 2.0 литра тип boxer, с мощност 300 к.с. (224kW). Максималният въртящ момент е 650Nm. Скоростната кутия е с шест степени с електро-хидравличен контрол. Окачването и отпред и отзад е подсилен MacPherson Спирачките са AP Racing с дискове имащи размер 310 мм за макадамовите пътища и 378 мм за по-добрите терени. Джантите са на BBS с размер 18 инча за движение по твърди настилки и по-малки с размер 15 инча за пътища изискващи по-високи гуми. Собственото тегло на колата е 1230 кг., което е минимумът изискван от правилата за WRC. Отборът на Subaru е печелил тази надпревара за производители през 1995, 1996 и 1997 г. Шампион в надпреварата е бил пилот на Subaru през 1995, 2001 и 2003 г. Тази година за Subaru се състезават австралиецът Крис Аткинсън и норвежецът Ретер Солберг.
Тагове:
fallback
  • #3
    dragozow ( преди 16 години )
    Според мен беше време да променят колата на хечбек защото от няколко години това е успешната концепция за рали. Въпросната бегачка вероятно ще бъде новия крал на WRC, аз лично много се надявам.
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Е не бързай толкова, нека видим на Акрополис тия дни какво ще направи,а и после на другите ралита. Не ги отписвай толко бързо, без да знаеш какво могат. А ако е за дизайна той не е толкова важен при състезанията дали ти харесва или не. Важното е да върви.
  • #1
    dynamo ( преди 16 години )
    Тва е ужас, тея изкуфяли японци си пре**аха единствената читава и уникална кола! Не ми се гледа!Субару за мен вече не съществуват!
fallback
Последни