IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata Nano ще бъде с еърбег за 10 долара

Фирмата Tata Motors е поискала от производителят на автомобилни предпазни възглавници Autoliv, да разработи еърбег за мини колата Tata Nano, който да има цена от ...10 долара.

Tata Nano ще бъде с еърбег за 10 долара
Според вестник The Economic Times, ако сътрудничеството между индийската фирма и шведско-американската компания стане факт, това ще бъдат най-евтините въздушни възглавници в света. Но това е нормално, нали? Най-евтината кола на света естествено трябва да бъде с най-евтините въздушни възглавници. Въпросът е дали ще действат като струват пет пъти по-евтино от възглавницата на която спите? 


При най-скъпата версия на Tata Nano ще има два еърбега отпред, а също и климатик, аудиосистема и лети джанти (интересно дали и те ще са по 10-15 долара парчето?). 

Според представител на индийската фирма сега се водели преговори и с други производители на предпазни възглавници и все още няма конкретен договор с Autoliv. 

Трябва обаче да се каже, че доставчици на евтини части и системи за Tata Nano са и много елитни европейски фирми. Коланите за безопасност вече идват от Autoliv, а от Bosch доставят генератори и стартери (мотоциклетни вместо автомобилни, но при Nano вършат работа). 

От Bosch Motronic доставят и системата за управление на двигателя, като тя е опростена максимално и има едва 700 контролни функции вместо обичайните 3-4 хиляди.
0 от 500