fallback

Ferrari California от 1961 г. за 10.976 милиона долара

Обикновено се счита, че най-скъпата кола на света е някоя версия на Bugatti Veyron или някоя от многото уникални спортни коли, произвеждани от малки независими фирми.

Ако мислите така, може и да ви изненада фактът, че най-скъпият автомобил на света е произведен преди ...47 години. Той струва точно 10 976 000 долара. За тази цена може да се купи дори малък остров в Тихия океан. Тези пари обаче, бяха дадени миналия уикенд на търг за едно Ferrari, модел 250 GT SWB California Spyder от 1961 година. Колата беше закупена от британския DJ Крис Еванс (Chris Evans), който заявява че този автомобил е бил мечтата на неговия живот. Търгът за този автомобил беше проведен точно по времето в което се появи и новият Ferrari California.
Тагове:
fallback
  • #7
    stig ( преди 16 години )
    Сигурно се имат в предвид италиански марки,като Fiat или Alfa Romeo,но Ferrari е "другия" Италианец :) Всъщност от 3 години карам Bravo и странно,но нямам проблеми.
  • #6
    Анонимен ( преди 16 години )
    a kazvat 4e italianskite koli bili skapani ;-)
  • #5
    ot ( преди 16 години )
    едно е най-скъпо продадената кола, друго е сумата на застраховане
  • #4
    avtor ( преди 16 години )
    Аз вземам острова.
  • #3
    majorsf ( преди 16 години )
    Най-скъпата кола в света не е ли първия модел на Ролс Ройс,който е застрахован за 45млн.лири и е още в движение...Пази се в нещо като стъклен аквариум и всяка година го изкарват за една обиколка някъде.
  • #2
    BKN ( преди 16 години )
    Защо ли съм сигурен, че в обозримото бъдеще няма да се появи подобно съобщение за Запорожец произведен във Вликия СССР
  • #1
    glorymanun ( преди 16 години )
    Без коментар
fallback
Последни