fallback

Новото поколение на Saab 9-5 ще се произвежда в Германия

Saab 9-5 e вече доста стар модел, защото се появи по улиците още през 1997г. Очакваният заместник, новото поколение на 9-5, трябва да се появи на пазара в края на следващата година.

Интересно е, че бъдещият Saab 9-5 вероятно няма да се произвежда в Швеция, както досега, а в завода на Opel в Рюселсхайм, Германия. Официалната премиера на колата ще бъде на автомобилния салон във Франкфурт през есента на следващата година. Според Automotive News, новият 9-5 ще бъде монтиран с редица нови високотехнологични системи, като traction контрола XWD, нов диференциал с електронен контрол, турбо двигатели тип flex-fuel имащи възможност да работят с био гориво, изцяло нов V6 дизелов агрегат и др. Причината за преместването на производството на Saab 9-5 в Рюселсхайм се дължи на факта, че новото поколение на колата ще бъде произвеждано на платформата на GM Epsilon II, предназначена за автомобили с предно предаване. Тази платформа ще се използва и при новия Opel Insignia, който също ще се произвежда в Рюселсхайм. Бъдещият Saab ще бъде с по-стегнато окачване и с нова кормилна система. Дизайнът на новото поколение Saab 9-5 ще бъде силно повлиян от концепцията Aero X (на снимката). За разлика от Saab 9-5, по-малкият 9-3 ще продължи да се произвежда в Швеция. Новото поколение на Saab9-3 вече ще бъде произвеждано на по-малката платформа Delta, като серийното производство ще започне през 2011 г.
Тагове:
fallback
  • #6
    Demayo ( преди 15 години )
    Добре, че вече тази статия не отговаря на истината! Новият 9-5 ще се произвежда в Тролхатан, на добре познатите поточни линии А и Б!:)))
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    Айде още един специалист тук, щял да се закрива загубилия завод в измисленото състезание !! А модела 9-3 в закрития завод ли ще го произвеждат или на поляната пред него ???
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    Асене ти четеш ли какво пише преди да си чешеш пръстите в клавиатурата ?? Никой не казал че Аеро Х ще влиза в производство, просто ще се използват детайли от екстериора приличащи на тези на концепта не същите баш а с подобен дизайн !! И тоя концепт няма как да си го гледал по списанията 1997 г. !! щото излезе за сефте в Женева къде 2005 !!
  • #3
    Asen ( преди 16 години )
    tozi concept sum go gledam po spisania o6te ot 1997 godina. Ne vqrvam tazi kola izleze skoro vreme na pazara.Nezavisimo koi im e sobstvenika tazi kola nqma da izleze kato zamesnik na 9-5 kolkoto i da me obejdavat
  • #2
    GM Motors ( преди 16 години )
    Abe neznam kakvo si 4el,no GM prodalgavat da pravqt strahotni avtomobili i tova e fakt,kolkoto i da ne im se iska na nqkoi hora vav foruma.
  • #1
    Avto Mambo ( преди 16 години )
    Преди бях чел една статия където пишеше че GM организира състезание между заводите в Швеция и Германия и загубилия завод се закрива. Явно завода в Германия е спечелил.
fallback
Последни