IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов луксозен модел на Hyundai

Hyundai разработва нова луксозна лимузина, която скоро ще замени поостарелия Equus.

Нов луксозен модел на Hyundai
Новият Hyundai Equus е предвиден главно за вътрешния пазар в Южна Корея, като целта е да се използва от висши мениджъри и политически функционери. 


Разработката на заместникът на Equus е вече във финална фаза. Колата ще се продава в два варианта на каросерията, стандартен с дължина 5120 мм и удължен 5390 мм. 

Двигателите предлагани с луксозната лимузина са с шест цилиндъра V-образни, с обем 3.3 или 3.8 литра и мощност, съответно 180 и195 kW. Най-силната версия е с V8 и обем 4.6 литра с мощност 275 kW. 


След представянето на луксозния седан Genesis, който е в сегмента на високата средна класа, сега Hyundai представя още по-голям и луксозен автомобил, който след своята премиера в Корея като Equus, ще се появи и на други пазари под името Grandeur, а в Европа като i90. 

Очаква се новият модел на Hyundai да се появи на пазара през 2009 г. От фирмата са си поставили високата цел, новият i90 да бъде конкуренция на моделите на Lexus и Cadillac в този клас.
0 от 500