IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina се завръщат в моторните спортове

След 20-годишна липса, Alpina се завръщат на арената на моторните спортове с участие в европейския GT3 шампионат на FIA.

Alpina се завръщат в моторните спортове

Alpina имат богата история по европейските състезания. Те са печелили многократно туринг шампионата между 1968 и 1977 година, благодарение на легендарни пилоти като Ники Лауда, Джаки Икс, Ханс Щук и Дитер Кюстер. Колите на Alpina са били призьори и в състезания като „24 часа на Нюрбургринг“ и „24 часа на Спа“.



Сега легендата се завръща с B6 GT3. С нея, те ще се наредят редом до сериозна конкуренция в лицето на Ferrari, Lamborghini и Aston Martin. В GT3, Alpina ще заложат на двигателя от разработката си за „цивилната“ версия B6 S – 4,4-литров V8 двигател с 530 коня и 725 нютон-метра въртящ момент.

Компанията си поставя две основни цели за участието в шампионата. Първата, естествено е победа. Втората, не по-маловажна, е да повдигнат реномето на марката на пазарите където тя е слабо известна. Интересното в случая е, че автомобилът ще се произвежда и продава по поръчка за частни клиенти, колекционери или пък състезателни отбори.
0 от 500