fallback

Премиера на серийната версия на Mercedes-Benz GLK

Новият Mercedes-Benz GLK ще има официалната си премиера този уикенд на автомобилния салон в Пекин.

Няколко дни преди това вече разполагаме с първите официални снимки и информации за колата. Компактният SUV на Mercedes беше показан за първи път като концепция на автомобилния салон в Детройт. Сега се виждa,че серийната версия е запазена почти не променена. Създаден за да бъде пряка конкуренция на BMW X3 и на новия Audi Q5, Mercedes-Benz GLK ще разчита на високо качество, като според производителите подобрението спрямо предишните SUV модели на фирмата ще бъде голямо. Автомобилът ще се предлага със предаване на движението към задните колела и с версия 4х4. GLK 350 ще бъде с V6 с обем 3.5 литра и мощност 268 к.с. Собственото тегло на колата е съвсем малко над два тона. Ускорението от място до 100 км/час е за 6.5 секунди. В Европа ще се предлага и дизелова версия 220CDI, както и версия BlueEfficiency. Най-вероятно ще има и по-силен дизелов вариант 320CDI. Производството на GLK ще бъде в завода на Mercedes в Бремен. В оборудването правят впечатление екстри като системата COMAND, сателитното радио SIRIUS, панорамен прозрачен покрив, би-ксенонови фарове и много хром в интериора. Джантите са 19 цолови. Климатроникът е двузонов, седалките се регулират автоматично, има Bluetooth връзка и пет инчов цветен дисплей.Още снимки на GLK можете да видите тук.
Тагове:
fallback
  • #7
    todor ( преди 16 години )
    unikalen super e
  • #6
    stanislav ( преди 16 години )
    ok di asi go kupi toz jip mercedes-benz na men mi haresva tozi jip
  • #5
    valdes ( преди 16 години )
    Абе много ръбати взеха да ги правят тия мерцедеси.Нещо в последно време не ми се нрави дизайна им. А тая GLK класа от където и да я погледнеш все ръбове,вижде и таблото,сякаш мерцедес се стремят да върнат дизайна от времето на W124-ката.
  • #4
    FeniX ( преди 16 години )
    Е няма толкова грозна кола просто.
  • #3
    ДИ ( преди 16 години )
    ТОЛКОВА ГРОЗЕН ДЖИП В ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ НЕ Е ПРОИЗВЕЖДАН !
  • #2
    Asen ( преди 16 години )
    edno novo bijy ot mercedes-benz! Mnogo dobre izglejda :O samo 4e otpred izglejda malko kato Touareg,samo 4e mnoooooogo po-gotin!
  • #1
    Wartburg ( преди 16 години )
    поредната глезотийка за мутри и гъзари...не мерси
fallback
Последни