fallback

Цената на Dacia Sandero в Германия започва от 7 500 евро

Новият хечбек Sandero се изработва от края на миналата година в бразилския град Куритиба с марката на Renault. На пазара в Европа този автомобил ще се появи през лятото под марката Dacia.

Това ще бъде петият модел на фирмата и неговата цена ще бъде позиционирана между тази на Logan и Logan MCV. Дилърите в Германия вече обявиха, че цената на новия Sandero ще започва от 7 500 евро. Dacia Sandero има дължина 4020 мм и разстояние между осите 2588 мм. Това е с 230 мм по малка дължина от тази на Logan и 42 мм по-късо междуосие. Височината от 1534 мм е сходна и при двата автомобила, както и разстоянието до пътя, което е 155 мм. Официалните продажби на Dacia Sandero ще започне на 20 юни в Германия, но поръчките за колата могат да се правят още от днес. Цената от 7 500 евро е за базисния вариант с двигател 1.4 литра и мощност 55 kW. Това е по-скъпо от началната цена на Logan, но по-евтино от тази на Logan MCV. Все още не е ясно какво е оборудването при базисния модел. Техническата част на Sandero е взета почти изцяло от Logan. От Dacia обясняват, че е извършена много работа за антикорозионното покритие на автомобила. Голяма част от развойната дейност по създаването на Sandero е извършена в Румъния, а в Европа новият автомобил ще бъде продаван с гаранция от три години или изминаване на 100 000 км. Освен споменатия базисен двигател, колата ще се предлага и с бензинов двигател с обем 1.6 литра  и мощност 90 к.с. (66 kW), както и турбодизелов двигател dCi с обем 1.5 литра и два варианта на мощност - 50 и 63 kW. Багажникът на колата има обем 320 литра, а при сгъване на задните седалки мястото за багаж достига 1 200 литра.
Тагове:
fallback
  • #12
    viktor ( преди 16 години )
    mitkoz ti si mnoo tap.Nisho obshto s clio
  • #11
    totem ( преди 16 години )
    Нещо много ми напомня на Форд Фиеста в интериора.
  • #10
    Един ( преди 16 години )
    Тази е много по-красива от Логан.
  • #9
    Коко ( преди 16 години )
    Важното е, да се пообнови малко автопарка, че с тея 15 годишни курници дето се търкалят навсякъде положението е зле...
  • #8
    Blago ( преди 16 години )
    друг е въпроса, че 5хил. лева отгоре и си взимаш ибиса-базов модел с малък мотор. Абе то така се получава, че по 2хил, по 2хил и накрая си си купил кола за 30хил :).Общо взето за 15 е добре :). Като стане на 2 години ще се продава за 6-7хил.
  • #7
    Wartburg ( преди 16 години )
    Blago извинявам се за неточноста и некоректността ми...днес направих оглед на един Логан,покарах го и наистина си прав..явно при първата ми среща отблизо с колата не съм бил достатъчно наблюдателен...пък и си беше такси :)
  • #6
    Mitkoz ( преди 16 години )
    Renault Clio* izvinqvam se :)
  • #5
    Mitkoz ( преди 16 години )
    interiora e su6tiq kato na novoto Renault Rlio
  • #4
    Blago ( преди 16 години )
    Wartburg, не ставай смешен!Логана си има и серво, и клима. На практика това си е меган, но с доста по-евтини материали по интериора и разлика в спирачната система.
  • #3
    vayk ( преди 16 години )
    az pri tia ceni na now avtomobil ne bih bil pridir4iw, ne mislite li.........
fallback
Последни