fallback

Citroen обнови C2

Малката градска кола се оказа сериозен успех за компанията, продавайки повече от 480 хиляди автомобила от 2003 година насам.

Citroen представи днес обновения C2. Това е третия фейслифт на марката, от началото на годината, след C3 Pluriel и C8.C2 е оборудван с по-голяма предна броня, която вече е в два цвята, а предната решетка е получила хромирана лайсна. Добавен е нов сив цвят, в който можете да поръчате автомобила.Технологично, С2 също е получил подобрения. Моделът с 1,4-литров бензинов двигател и мощност 90 конски сили, е получил система Stop&Start. Тя изключва двигателя когато колата спре напълно и го рестартира при отпускане педала на спирачката. От Citroen твърдят, че новата технология ще спести на шофьорите между 10 и 15 процента гориво в градски цикъл.С2 ще бъде достъпен и с нов дизелов двигател - HDi 110 FAP. Той има филтър за сажди и ще осигури на малката кола едно от първите места по икономичност в класа. При 4,4 литра дизел за 100 километра пробег и 119 грама въглероден диоксид изхвърлен в атмосферата за километър, обновеното С2 ще бъде и доста екологично чист автомобил.Вижте всички снимки в нашата галерия.
Тагове:
fallback
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Citroen C2/C3 е много добър тандем. Най-лошите пежа и Ситроени (107 и C1) ги правят в Чехия, която е една пропаднала държава от средна европа, а не във Франция. А С2 го правят във Франция.
fallback
Последни