fallback

АвтоВАЗ пуска „гореща” версия на Lada Kalina

В АвтоВАЗ е започнала подготовката за производството на „гореща” версия на Lada Kalina, наречена Sport.

Според официалното съобщение на АвтоВАЗ за пресата, от тази версия ще бъде произведена къса серия, чието производство ще започне през второто тримесечие на тази година. До края на 2008 г. ще бъдат произведени само 1 500 Lada Kalina Sport. Спортната версия на Lada Kalina ще се предлага с два бензинови двигатели с обем 1.4 и 1.6 литра. Външните белези на „горещата” версия ще бъдат нови фарове, спойлер в задната част на покрива, нови прагове, променени предна и задна брони и нов интериор. Главните промени в него ще са в предните седалки, които са спортен тип с по-солидна странична подкрепа за тялото. Kalina Sport с 1.6-литровия двигател ще има и модернизирана скоростна кутия и задни дискови спирачки, ново по-спортно окачване и джанти с размер 15 цола. От съобщението на АвтоВАЗ за пресата, не става ясно дали мощността на двата бензинови двигатели е увеличена и ако да, с колко. Не се съобщава и цената на новата версия на Lada Kalina. 
Тагове:
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    ако си мислиш че 160 коня на хондата я правят спортна кола си май в гоялма заблуда
  • #4
    Honda ( преди 16 години )
    Качи се в някой Vtec на Honda и пак ще си говорим за малки спортни двигатели... !
  • #3
    Edge ( преди 16 години )
    Спортен автомобил с 1.6 двигател.Браво,братушки!!!
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    тва все пак е лада, те чак сега откриват задните дискови спирачки... ESP се очаква да сложат някаде началото на 2020 и то като екстра!!!
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Световните фирми вадят модел веднъж на година-година и половина, само ВАЗ - на 10-15 !!! Тая Лада Калина излезе когато и Шкода Октавия(97). Шкода изкарват вече Октавия 3...
fallback
Последни