fallback

Great Wall показа електромобил за 14 000 долара

Основното достойнство на модела Euler R1 е пробегът му от 350 км

Китайската компания Great Wall продължава да бомбардира домашния пазар с евтини електрически автомобили. Всички производители на коли са ангажирани с увеличаване на моделната гама в сегмента на електрическите превозни средства, но китайските марки активно разработват такива с по-ниски цени.Пореди време Great Wall, под дъщерната марка ORA, вече показа електрическа кола за 14 500 долара. Сега обаче компанията представиа модела Euler R1, който ще струва с 500 долара по-малко. Няма яснота дали колата ще се появи и на други пазари по света.В  профил новият модел прилича на Smart For Four - един от най-обичаните градски автомобили сред китайските производители. Но особено в предничата китайската кола доста се отличава от германския модел.Хечбекът е изграден върху модулната платформа Great Wall ME, създадена специално за електрически автомобили. Колата е с дължина 3495 мм, ширина 1660 мм и височина 1503 мм. Междуосието е 2475 мм. Явно, компактният модел се е получил относително просторен.Основното предимство на Euler R1 обаче е неговият пробег - 350 км. Мощността на електромотора е 48 коня. Автомобилът също така може да се похвали със своята мултимедийната система с гласов контрол и облачен сървис за съхранение на данни.Снимки: Great Wall

Тагове: great wall
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ама и ти си карай 15-годишната кошница, изостанало човече! Какво очакваш, да ти ръкопляскаме ли?Надявам се да е бензин, с пневматично окачване и всички екстри. И тя ще те скъсва от разходи, но ти ще си свиркаш, хвърляйки пластмасовата си чашка от кафе, заедно с фаса през прозореца, твърдейки, че глобалното затопляне е измама, без идея заще е така или не е така. *** си мойче, даже не, сори ама си ***
  • #6
    S Class ( преди 5 години )
    Вие си карайте тази сапунерка, аз ще си карам 15-годишната С класа! А това че глобалното затопляне е причинено от човека е най-голямата измама!
  • #5
    Футуролог ( преди 5 години )
    Такова е бъдещето - мизерно.И това ще е кола за богатите.На море ако ходите изобщо, ще е с автобус.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вероятно не покрива EU изискванията за безопасност, за тия пари сигурно и въздушни възглавници не са сложили. Тва е положението, цената на живота в Европа е различна от Азия.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    това изглежда ужасно "безопасно" при челен сблъсък... дори в градски условия.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    На това "нещо", ако му оправят предницата и минат краш тестовете в Европа, ще е новата Дачиа.
  • #1
    Край ( преди 5 години )
    това е бъдещето на градската лична мобилност. Малки ел. колички евтини и екологични. Като ходиш на море си наемаш голям ван/джип или каквото ти душа иска.
fallback
Последни