fallback

Tesla най-после излезе на печалба

Компанията обяви по 1.75 долара печалба на акция за последното тримесечие, срещу 4.22 долара загуба за предишното

Tesla обяви първото си печелившо тримесечие от две години насам и предизвика поскъпване на ценните си книжа с около 10 на сто, съобщава The Financial Times. Резултатите за юли-септември са първото потвърждение на думите на Илон Мъск, че трудностите около старта на производството на новия Model 3 са вече преодолени. В писмо до инвеститорите Мъск и финансовият директор на компанията Дийпак Ахуджа окачествиха последното тримесечие като "наистина историческо" за Tesla. Производителят на електромобили досега бе имал само един положителен финансов резултат, постигнат през 2016, но с цената на сложни финансови игри, а не на реални приходи. Печалбата на Tesla за третото тримесечие е 312 млн. долара, или по 1.75 долара на акция. За предишния период компанията загуби по 4.22 долара на акция. Печалбата идва от ръста в приходите - общо 6.8 милиарда долара, с половин милиард повече от прогнозите на Уолстрийт. Нормата на печалба от един продаден Model 3 вече достига 20%, след като повече от година компанията продаваше най-достъпния си модел на практика на себестойност.  

Тагове: tesla
fallback
  • #7
    Факт! ( преди 5 години )
    Има един огромен проблем за немчугите при ДВГ се хвалеха че са първите с триколката но при ел.двигателите и колите са последни.Първата ел.кола не е немска нема ги никъде аут са.
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    къде е сельото "тинтири-минтири"?
  • #5
    Факт! ( преди 5 години )
    Кой беше тоя Порше?
  • #4
    FenIX ( преди 5 години )
    Електроавтомобилите са се появили преди тези с ДВГ. Просто технологиите не са били достатъчно развити за да навлязат масово. Тесла също не са първата серийна кола на ток но Мъск успя да създаде продукт, който промени имиджа на тези коли.
  • #3
    Станчев ( преди 5 години )
    Когато г-н Порше е правил електроавтомобили, дядо ти е орал с ***, а в САЩ са се придвижвали с коне.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нали фалираше бе?
  • #1
    Факт! ( преди 5 години )
    Тесла за едно десетилетие направи повече отколкото са направили немските производители от 19 век насам.
fallback
Последни