fallback

Tesla най-после излезе на печалба

Компанията обяви по 1.75 долара печалба на акция за последното тримесечие, срещу 4.22 долара загуба за предишното

Tesla обяви първото си печелившо тримесечие от две години насам и предизвика поскъпване на ценните си книжа с около 10 на сто, съобщава The Financial Times. Резултатите за юли-септември са първото потвърждение на думите на Илон Мъск, че трудностите около старта на производството на новия Model 3 са вече преодолени. В писмо до инвеститорите Мъск и финансовият директор на компанията Дийпак Ахуджа окачествиха последното тримесечие като "наистина историческо" за Tesla. Производителят на електромобили досега бе имал само един положителен финансов резултат, постигнат през 2016, но с цената на сложни финансови игри, а не на реални приходи. Печалбата на Tesla за третото тримесечие е 312 млн. долара, или по 1.75 долара на акция. За предишния период компанията загуби по 4.22 долара на акция. Печалбата идва от ръста в приходите - общо 6.8 милиарда долара, с половин милиард повече от прогнозите на Уолстрийт. Нормата на печалба от един продаден Model 3 вече достига 20%, след като повече от година компанията продаваше най-достъпния си модел на практика на себестойност.  

Тагове: tesla
fallback
  • #17
    v-1 ( преди 5 години )
    Това, че е дал 5 млрд. за фабрика, не значи че не може да отчете печалба на тримесечие от дейността на компанията. Двете неща са съвсем различни...
  • #16
    peposhi ( преди 5 години )
    Не може да построиш фабрика за батерии за 5 милиарда и да чакаш печалба. Мъск изкара печалба нарочно, да млъкнат кучетата за кратко, докато подготвя следващия удар :)
  • #15
    Русия ( преди 5 години )
    Това нищо не значи. Нека да раздава дивиденти и тогава.
  • #14
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Очаква се 2025-26г електромобилите да се изравнят по цена с тези с ДВГ.Цената на електромобилите зависят основно от цената на батерията.
  • #13
    До Евала ( преди 5 години )
    Тя автомобилната промишленост е изпаднала в Паника от няколко години. Виж че всички се опитват да изкарат "убиеца на Тесла", но нещо не им се отдава.
  • #12
    Евала. ( преди 5 години )
    Тази компания веднъж започне ли да изкарва поредни положителни резултати вече няма да има спиране!Ще разширят проиводствните бази на всички континенти. Така както Toyota превзе глобалния пазар в края на 20век, така сега и Тесла може да се превърне във новата Toyota.Най интересно ще бъде ако успеят да изкарат на пазара бюджетен модел под 20 хил. долара в следващите 5г.Тогава в автомобилната индустрия ще настъпи паника!
  • #11
    carpe_diem ( преди 5 години )
    А иначе тази новина ми напомня на сцената от "Гепи", в която Брад Пит става от пода, прасва един тупаник на другия боксьор, следва стоп кадър, в който Търкиша казва зад кадър "And now we're f***ed".Сами си решете в тази ситуация кой кой е от филма...Аз бих заложил на:Брад Пит - Тесла като цяло (ама пак има 1 човек, дето изпъква)Другият боксьор - хейтърчетата;Търкиша - разни борсови играчи, които не се преориентират навреме;Свинарчето и компания - немската автомобилна индурстрия
  • #10
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Чудя се и аз на Тинториту каква ще е следващата опорка. Предишната беше, че фалират, ама като видя накъде отиват нещата, тръгна в посока, че не са екологични, после, че лъжат за еди какво си и т.н.
  • #9
    Факт! ( преди 5 години )
    Дали при положение че първата батерия е измислена от французин немците да са първи е освен ако не са измислили тролея.Ахахаха.Да го ду.а Германия.
  • #8
    До долния ( преди 5 години )
    Къде е тинтиритУ ве? Чакам да се изачка и под тази статия за Тесла.
fallback
Последни