fallback

Новият транспорт на Мъск ще е готов до 2 месеца

На 11 декември желаещите ще могат да се повозят в скоростния тунел на Лос Анжелис

Отстраненият от управлението на Tesla милиардер Илон Мъск обяви в Twitter, че първият тунел за скоростно придвижване под земята е почти готов и ще бъде открит на 10 декември. Съоръжението се намира в Лос Анжелис, като ден след церемонията жеаещите ще могат да се повозят по него.Мъск не уточни дали става дума за системата за пътнически превози от проекта Hyperloop или за скоростно придвижване на автомобили. Както е известно, Hyperloop предсталява вакуумен влак, движещ се в напълно затворена тръба. Той се придвижва с помощта на магнтитна възглавница, благодарение на която максималната скорост може да достигне 250 мили (402 км/ч).Вторият проект на Мък развива скоростни технологии за придвижване на автомобили под земята. Според замисъла, превозът на колите със скорост до 200 км/ч ще става със специални платформи, задвижвани с електричество. Самите автомобили ще се спускат под земята с асансьорни платформи.Идеята е мрежата от подобни подземни тунели сериозно да намали трафика в големите градове и така да се избегнат задръстванията. След Лос Анжелос тя ще бъде изградена и в другите големи мегаполиси на САЩ и Канада.Снимка: Twitter

Тагове: hyperloop
fallback
  • #4
    ... ( преди 5 години )
    Вторият проект на Мък е мъкааа ...
  • #3
    ... ( преди 5 години )
    Тук отново се вижда, че не знаем как се пише батериИте. Батерий е римски пълководец, нали се разбрахме от другата новина?Или да се радвам, че можеш пак да пишеш, не е като да не можеш! Че в днешно време ми е писнало от неграмотници, а те са масова представителна извадка на обществото.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти май не хвана, че всичко написано е тежка ирония??Ирония насочена към хейтърите на Мъск и в частност феновете на VW, като най-големи хейтъри на Мъск и всичко друго освен тракащ димящ дизел на ВАГ...А Мъск вече промени цялата игра в автомобилостроенето и космическите проекти. Другите му начинания също са на път да променят света - батерийте, волтаиците за всеки дом и системата за съхранение на енергия за домакинските нужди и т.н.
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хммм тоя Мъск не разбра ли, че за нищо не става и е един балон? Какво ще ми праща хора в космоса, скоростни влакове и ел. коли???VW изкарва новия гоуф с вече наистина чисти дизели!!! Това е технологичен пробив, а нееее разни совалки, ракети, хипер влакове и ел.коли с най-висока степен на автономност.
fallback
Последни