fallback

Берлин забрани достъпа на дизели до центъра си

Мярката влиза в сила догодина, като няма да засегне колите с Евро-6

Още в средата на 2019 г. дизеловите автомобили – леки и товарни, няма да може да влизат в центъра на Берлин. Това реши на свое заседание градския съвет след въпрос от страна на екологични организации, съобщава „Дойче Веле”.По разпореждане на Административния съд на Берлин не по-късно от юли догодина преминаването на дизелови автомобили ще бъде забрането в 11 големи участъка в централната част на града. Мярката засяга централните улици „Лайпцигер-щрасе” и „Фридрихщрасе”, както и района около тях с обща дължина от 15 км.Според еколозите, именно автомобилният трафик е основната причина за замърсяването на въздуха в Германия. Забраната няма да се отнася за всички дизелови автомобили, а само за тези, които не покриват екологичния стандарт Европа-6.Подобни ограничения се въвеждат и в други големи немски градове, сред които са Хамбург, Щутгарт, Аахен и Франкфурт. Борбата срещу дизела се премести и в други държави от Европа, като вече се твърди, че някои от тях готвят пълна забрана за продажбите и регистрацията на превозни средства с такива двигатели.

Тагове:
fallback
  • #19
    до: wOw ( преди 5 години )
    Както и няма нищо по-хубаво да не те слуша главата.Сигурно вечер преди да си легнеш лисваш едно качне дизел на чаршафите, за да спиш добре, а сутрин вместо кафе пиеш нафта. Личи ти да знаеш. Поле преди да тръгнеш с нафтовата печка палиш и дишаш от кюнеца, за да ти стане убаво. Напушен си момче. Много яко си се дрогирал и в главата ти освен сажди няма друго...
  • #18
    112 ( преди 5 години )
    Ела да работиш в Нефтозавода и ще ти втръсне...
  • #17
    wOw ( преди 5 години )
    Няма нищо по-хубаво от миризмата на дизел!
  • #16
    Ime ( преди 5 години )
    "Повечето хора в Европа разбраха, че дизелите са най-голямата отрова"Аз като обикновен гражданин пътуващ доста из Европата (живеещ на запад) и контактуващ немалко с местното население мога да твърдя точно обратното. Повечето хора виждат сериозните(все още) недостатъци на електрическите коли и изобщо не ги искат. Да не говорим за нереално високата им цена. Обаче политиците са популисти и хващат поредната модна вълна на екоталибаните...Просто ел.колите все още не са никаква адекватна алтернатива
  • #15
    Ime ( преди 5 години )
    Ти да видиш сега как ще се зареждат заведения и магазини в района...
  • #14
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ako zabraniat evro 6 i vsi4ki benzinovi motori sa6to zaminavat.Tova 6te stane razbirase no sled 10-15 godini
  • #13
    Анонимен ( преди 5 години )
    До S 2 dumi tezi koito sa si kupili dizel s evro 6 i adblue poslednite 12 meseca sa udarili bingoto.Shte praviat po 100000 kilometra za 3 godini i shte prodadat kolite si minimum na 80% ot cenata kato novaРазмечатахме се нещо - след 5 години и евро 6 ще е забранен. Кой таковал, таковал.
  • #12
    doc ( преди 5 години )
    Ами сега...Перничани могат да се повозят само до Деве Баир!
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    И на шльокавица да пишеш ***, няма кой да ти се върже. Много си плосък и елементарен!
  • #10
    Анонимен ( преди 5 години )
    Повечето хора в Европа разбраха, че дизелите са най-голямата отрова, само маргиналните 0трепки с птичи мозъци продължават да твърдят обратното.Имаме си и ние един ВАГон във форума, който плюе по електрички и хибриди и възхвалява нафтовите печки. Понякога пише с името Тинтири-минтири, но ние си го знаем кой е. Прави се, че кара бензинка, а всъщност е с ТДИ.Интересно е обаче, че когато има статия за ВАГ, които ще вадят хибрид или електричка го няма никакъв. За Тесла или други обаче е първи!
fallback
Последни