IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият кросоувър на Ferrari ще получи нова платформа

Синът на Енцо Ферари разкри подробности за модела Purosangue

Първият кросоувър на Ferrari ще получи нова платформа

Синът на легендата Енцо Ферари – Пиеро, разкри в интервю за Motorsport.com нови подробности за първия кросоувър в историята на марката - Purosangue. По думите на заместник-председателя на Управителния съвет на компанията, машината ще получи 4 врати, но няма да прилича на нито един от всъдеходите на пазара.

Първият кросоувър на Ferrari ще получи нова платформа

Името и сроковете за появата на Purosangue бяха разкрити от президента на Ferarri – Луис Камалиери. Това стана по време на представянето на 5-годишния план за развитието на компанията. Тогава стаа ясно, че кросоувърът ще излезе през 2022 г., а сега се разбира, че специално за този модел компанията готви нова платформа - Front- and Mid-Engine Architecture.

Според новите информации, заради постигане на идеално разпределение на теглото двигателят ще бъде поставен в предната част, а скоростната кутия и хибридната система отзад. Агрегатът на кросоувъра ще бъде изграден на базата V6 бензинов мотор, който ще е в основата на 60% от произвежданите от марката модели.

Първият кросоувър на Ferrari ще получи нова платформа

Purosangue ще получи задвижване на четирите колела, иновационно окачване с възможност с регулиране на пътния просвет, информационно-развлекателна система за пасажерите на задните седалки и обновена система за управление на основните функции на автомобила.

Снимки: Motor

Тагове: ferrari purosanque
0 от 500