fallback

Audi възражда марката Horch

Това име ще получат флагманските версии на седана A8

Германският автомобилен производител Audi ще възроди марката Horch, съобщава Automotive News. Под прочутото през 30-те години на миналия век име, ще се продават флагманските версии на седана A8.Според източници на изданието, Audi A8 Horch ще се появи след около 2-3 години, когато моделът бъде обновен. Изпълнението Horch ще се отличава с малко по-особен дизайн на каросерията и по-богатото оборудване. Новата флагманска версия ще бъде достъпна само с най-мощния V8 двигател, както и с W12 (ако компанията реши да пусне такъв вариант в производство).С Horch шефовете на Audi искат да създадат конкурент на моделите на Mercedes-Maybach, които включват седани, базирани на S-Class, но също така и купе, кабриолет, а освен това се планира и кросоувър Maybach. Под марката Horch се планира да се произвеждат само седани.Името Horch е добре познато в Германия, но не толкова зад граница. В зората на автомобилната индустрия легендарният дизайнер и предприемач Август Хорх работи за Карл Бенц и през 1899 г. създава собствена фирма. Инженерните поривите на Хорх изпреварват времето си и не биват разбирани от аукционерите, поради което през 1909 г. те го принуждават да напусне компанията, носеща неговото име, и той основата Audi. През 1932 г., Horch и Audi, заедно с DKW и Wanderer, влизат в състава на концерна Auto Union AG, в чийто символ се превръщат познатите и до днес четири вплетени кръга.

Тагове: audi audi a8 a8 horch
fallback
  • #7
    1234 ( преди 5 години )
    Каква история ,какви 5 лева ! Днешното ауди е една съчинена маркетингова измислица лежаща на щипната от тук от там история ! Истината е ,че допреди 68 година Ауди не съществува
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Велика история с много възходи и падения, не е много трудно да си фен на Ауди и в момента са сред най-добрите автомобили.
  • #5
    Баш Шефа ( преди 5 години )
    Вчера бех на лов и застрелях два аУкционера, ей така за трофеи.После всички АКЦИОНЕРИ на моята компания ме аплодираха!
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    И аз съм чувал за тези странни и неразбиращи същества "аукционери" - и са също така много нахални.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Клонингите атакуват.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Просто едно ново име и нищо повече. Меринджейски врътки да поизтупат имиджа на селската марка на която са собственост и произвеждат ширпотреба с много съмнително качество и надути цени.
  • #1
    Щирлиц ( преди 5 години )
    Одобрявам!
fallback
Последни