fallback

И Lexus сменя страничните огледала с камери

Системата Digital Outer Mirrors ще дебютира в новото поколение на бизнес седана ES

Японската компания Lexus ще оборудва новото поколение на бизнес седана ES със системата Digital Outer Mirrors (дигитални външни огледала), при която камери заменят традиционните странични огледала.Камерите ще бъдат защитени от дъжд и сняг, а изображението им ще се излъчва на два 5-инчови екрани, монтирани на колонките на предното стъкло. Компанията посочва, че компактните камери ще подобрят видимостта, ще намалят шума и ще осигурят възможност за допълнителен контрол над ситуацията около автомобила.На екраните ще се извеждат изображенията от камерите при маневриране на автомобила, както и при управлението му на заден ход. Водачът също така ще има възможност да активира сам камери, ако е необходима допълнителна видимост. Самите камери някак си не се вписват в изискания интериор на Lexus, но както се казва като за първи опит стават.Digital Outer Mirrors ще се появи в новото, седмо, поколение на Lexus ES, чиято премиера бе през април, и засега ще бъде достъпна само за японския пазар, където автомобилът ще започне да се продава от октомври. Наскоро замяната на конвенционалните странични огледала с камери бе извършена от Audi за електрическия e-tron и от Mercedes-Benz за камиона Actros.Снимки: Lexus

Тагове: lexus es lexus
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    От Тойота с климатик какво дизайнерско решение очаквате, колеги ? От псевдо-премиум марка какво очаквате, колеги ?
  • #10
    Ime ( преди 5 години )
    "Удобството е огромно защото при дъждовно или снежно време не се вижда нищо на огледалата."О да, то щото при тези условия камерите няма да са запотени, заснежени и прочие... Да не говорим, че дори и днес повечето камери не работят добри при ниски температури. Е има и такива за които не е проблем. Но и ппри тях цената е като на споменатите от теб огледала.
  • #9
    ss ( преди 5 години )
    То, това стърчи повече от огледалата..А иначе, добрите, стари огледала също за защитени от дъжд и сняг. Измислено е още преди има- няма 30-35 години. ''Подгряване'' му се вика.
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ахахаа, на бакшишите ще им хареса как са ги пляснали на таблото. Пълни дървари са тия от Лексус. Ама поне кабелите им са скрили.
  • #7
    нещо повече! ( преди 5 години )
    Това огледало ще има да лети в купето при катастрофа и ще убива както и аербеговете и Таката!
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    тия пак гонят вятъра с техните иновации откраднати от другите ....бездарници и безидейнициединственото с което са допринесли в авто индустрията ако може да се нарече принус е т.нар приусза болшинството авто експерти - безмислена технология е хибрида, но псевдо еколозите това искат - това получават !
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Лексус - Турска тойотка, малелейй, с ръждива стомана, малеллейй, жик так.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не е ясно, защо това нещо се забави толкова години. Камерите вече са без пари, да не говорим, че едно огледало за премиум автомобил в над 1000лв. Удобството е огромно защото при дъждовно или снежно време не се вижда нищо на огледалата.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Типично дизайнерско решение в Тойота.Даже мисля, че стажантите в Тойота вземат решения за дизайна от 50 години поне.
  • #2
    До долния ( преди 5 години )
    Супер грозно стоят, ако така го пуснат модела всичките там дизайнери и т.н. трябва да си изядат дипломите.
fallback
Последни