fallback

Tesla ще пусне евтин модел през 2022 г.

Очаква се по това време стойността на батериите да е паднала 3 пъти

Първият реално достъпен като цена модел на Tesla трябва да бъде на пазара през 2022 г. Това разкри генералният директор на производителя на електромобили Илон Мъск.Идеята на Мъск и екипа му е да пуснат на пазара автомобил, който да може да си съперничи напълно с бъдещия Vоlkswаgеn I.D. Засега появата на подобно превозно средство не е възможна, тъй като цената на батериите е твърде висока. В момента един кВт/ч мощност на зарядното устройство струва около 200 евро, но според предивжданията през 2022 г. цената ще е спаднала около 3 пъти.Новият модел на Tesla със сигурност ще бъде хечбек, който ще се произвежда в Китай. Преди това там трябва да бъде построен нов завод, чийто капацитет ще бъде около 500 000 коли на година. В същото предприятие ще бъде съсредоточено и производството на новия кросоувър Model Y, което трябва да стартира в края на 2019 г.Бъдещият достъпен модел на Tesla ще получи и нов електромотор, който се разработва с помощта на компанията Panasonic. Именно сътрудничеството с производителя на електротехника трябва да изведе американците на ново ниво, тъй като то ще позволи постигането на цена от 70 евро за кВт/ч на батериите.Снимка: Tesla

Тагове: tesla
fallback
  • #11
    haha ( преди 5 години )
    е това е ***..ще вземел 5 тесли по една, хаха мамоооо...ей джендерията стана като слънцето, събууждаме се и нож *** на хоризонта.Абре ти кола имаш ли ? фешъне :)
  • #10
    Анонимен ( преди 5 години )
    а на любовницата на теслата дръжката
  • #9
    Rommel ( преди 5 години )
    Много нескопосан превод на статията е направен. От 10 реда има доста грешки. Мерната единица капацитет на батерията е kWh,а не kW/h. "В момента един кВт/ч мощност на зарядното устройство" предполагам трябва да е 1 kWh батерия. И така статията има някаква логика 200? ~ 3х70?. "производителя на електротехника" може би е бил производител на електроника. Или е използвано много неудачно съкращение по руски модел.
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    коментаторите представете си че от търкане на талончета ви се е паднал джакпот и имате кинта и ми е интересно каква марка ще си вземете
  • #7
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Тесла са нови и с финансови затруднения, но почнаха да вадят по един уникален автомобил на година.Докато германците са само "ние Ще, Ще, Ще" и така по 9-10 години рибите се надяват на смислен германски електромобил, но не всички са овце, че да ги чакат.
  • #6
    До тинята ( преди 5 години )
    40% се били отказали, но 39% нови направо са си го поръчали.Като са се отказали от Модел 3 защо продажбите на всички останали електромобили са намалели?Нисан от 8 год продава Лийф и добре познават пазара, но за юли са продали 7400 бройки от него по света, докато за Модел 3 са двойно повече само в Сащ и Канада.Тесла почва да произвежда повече отколкото могат да доставят, затова са им едва 14000 за юли.
  • #5
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    40% поръчките на модел 3 са отказани - толкова е добър :D Вие сте като щрауси - заривате си главата в пясъка когато не ви изнася! Щял да произвежда Свети Илон в несъществуваща фабрика И КАК БЕ?!!! И да се сцепите от мунuси пак си оставате глъмави сектанти :D Погледнете цените на суровините за тия батерии какъв тренд имат па тогава викайте ура на всяка глупост на тоя ***!
  • #4
    До тинята ( преди 5 години )
    Ами като Модел 3 е толкова добър, че дори за двойно по-висока цена от $35к желаещи много, защо да не го продава?Фолксваген обаче защо продава само по 18 бройки на месец в Сащ от електрическия гоуф???
  • #3
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ама още ли има заблудени *** да му вярват на тоя престъпник :D Цените на батериите няма да паднат поради простия факт, че цените на суровините за батерии се покачват и това обезсмисля повишаването на плътността на заряда. Аман от лъжите на тоя хвалипърцко! То и модел 3 щеше да струва 35 хил... ама той го продава за двойно на тая сума... Да не говорим, че той дори и завод в Китай не може да построи! Нито има пари, нито има навити инвеститори. Трябва да го окошарят накрая и да мирне!
  • #2
    dr_kurtev ( преди 5 години )
    Означава ли,че и цената на колата ще падне 3 пъти ?
fallback
Последни