fallback

Tesla разгроми конкурентите си в САЩ през юли

Илон Мъск спази обещанието си, дадено преди година

Увеличеният рязко ръст на производство на Tesla Model 3 нанесе силен удар върху конкурентите в САЩ и поволи на директора на компанията Илон Мъск да спази своето обещание пред клиентите, дадено преди година.По информация на изданието Imsideevs, през юли Tesla е предала на клиентите си над 13 000 бройки от Model 3, което съвкупно превъзхожда продажбите на конкурентите в този клас - Mercedes-Benz C-Class, Audi A4, BMW 3 Series, Lexus IS (те общо са продали 12 500 единици).Любопитното е, че Mercedes-Benz за същия месец е реализирал общо 8500 седана (от всички модели) на американския пазар, което показва, че и колите на германската марка отстъпват по популярност на най-масовия електромобил на Tesla. Резултатът на Mercedes, ако се добавят и кросоувърите, е около 20 000 бройки.Дори коренните американския марки - Ford и Chevrolet, нямат в гамата си модели, които да се продават по-добре от Model 3. Щ се касае до електрическите конкуренти - Chevrolet Bolt EV и Nissan Leaf, от тях през юли са реализирани само 2000 единици, което също показва колко силни са позициите на Model 3 на американския пазар в момента.Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3
fallback
  • #16
    До мн.интересно ( преди 5 години )
    Преди е имало хора които го купуват електрическия гоуф по няколко стотин на месец, а сега едва 18 на месец.Защо така?Тук в Европа голф-е е вървежен благодарение на Норвегия.Сега ще кажеш че тук има хора харесващи електромобилите, а в Сащ няма, така ли?
  • #15
    пена ( преди 5 години )
    "Този..отдолу..да ти хрумва умнико че хората просто не харесват електрички бил ите и Голф ?Защо насила да харесваме нещо кеото не харесваме ?"Тотално ми е през оная работа, вие пернишките *** какво не харесвате. Вие сте хора, които карат коли за по 1000 лева. Вие не сте фактор за нищо. На западния свят не му дреме за вас!
  • #14
    пенооо ( преди 5 години )
    ..да не казваме къде е твоя пръст,..ВАГ е с печалба 23 % :) това повече л ити харесва :) селска тенджура.Лош или добър ВАГ си ни харесва, ама твооята тесларка къде енали е евтина ?
  • #13
    мн.интересно ( преди 5 години )
    Как се коментират неща при липса на ключпва информация..някой от Тесларите тука да е в CEO то на фирмата ?.Накой има ли го този електромер? Като гледам останалот ое комплексария.Па хора с VAGове и доволни доста.. Този..отдолу..да ти хрумва умнико че хората просто не харесват електрички бил ите и Голф ?Защо насила да харесваме нещо кеото не харесваме ?Ти дори нямаш кола 2016 та..за къв голф даваш мнение?1
  • #12
    пена ( преди 5 години )
    Фалираха, фалираха! И доакто фалираха започнаха да произвеждат повече коли от Порше. А хейтърите останаха с пръст в г-за.
  • #11
    Този ( преди 5 години )
    Хайде сега кажете защо царя голф в електрически вариант има 76 продажби за май, 32 за юни и 18 за ли в Сащ?Като се има предвид че струва 30000$, докато Тесла е продала 1000 пъти повече автомобили за юли на двойна цена.
  • #10
    До анонимен ( преди 5 години )
    Много добре си го написал, но в кеша им 2,3 милиарда $ влизат ли 940 милиона от депозити на клиенти?
  • #9
    Stanley ( преди 5 години )
    нека нека да мачкат..да мачкат комплексарите с бмвцата и мерджанчетаята...тесла е на 15 години и създаде тренд в автомобилната индустрия ,който в момента е следван буквално от..всички!!!! и от тия фирмички с традицийки на по 100/150 години също
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те нещата се променят през второто тримесечие маржа на модел 3 стана положителен за 3тото очакват 15% марж и малка печалба и както се вижда за 1 месец са продали 13K (с канадските 14-15К) при 18 500 за миналите 3 месеца едно е да продадеш 18.5К за 3 месеца с няколко % марж друго е както прогнозират това тримесечие 50-55К броя с 15% марж
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесла е вече във фалит. Прочетете им финансовите данни, които излезнаха преди няколко дни. Имат 2,3 милиарда кеш (Cash and cash equivalents), на доставчици дължат 3 милиарда (Accounts payable). На клиенти дъжат 0,94 милиарда (Customer deposits), на лизингови компании са дали гаранции за 670 милиона (Resale value guarantees). Правете си сметката за състоянието на тази фирма.
fallback
Последни