fallback

Защо Volkswagen иска да прави коли в Руанда?

От тази бедна страна с нищожен автомобилен пазар зависи стратегията на германците за бъдещето

Гигантът Volkswagen открива завод за производство на коли в Руанда: тази доста причудлива новина обиколи медиите в края на юни. На пръв поглед решението е абсурдно: източноафриканската държавица е доста скромен пазар (3000 нови автомобила годишно), едно ново Polo струва 33 пъти средния годишен доход на местните хора (и само 2 пъти средния годишен доход на един жител на София, макар да обичаме да се оплакваме колко сме бедни). Нито пък Руанда е страна с особени традиции в технологичните производства. Всъщност страната, която е четири пъти по-малка от България, но с почти двойно по-голямо население, е широко известна само с чудовищния геноцид, проведен през 90-те от едната доминираща народност в нея над другата.

Тагове: volkswagen polo
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    Честно казано, по - добре да ги купуват китайците, отколкото да ги купуват Румънците.ахахахахахахахахаахКакто стана с Митсубиши преди година , две.И както стана с Нисан преди 20 години.
  • #10
    Факт!-тическия ... ( преди 5 години )
    пак е злоупотребил с рено!
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    Онзи, кото е написал, че Сивик има мита в Европа, е много необразован.
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    Волво, Мерцедес, Пежо-Ситроен, МГ Ровер, бавно, но трайно китайците превземат европейския пазар.
  • #7
    Факт! ( преди 5 години )
    Абе да ти обясня какво ще стане Сащ пазиха Германия обаче Китай няма да ги пощадят те мита няма да чакат да паднат ясно е че те няма да бъдат свалени щото ще изгубят производителите в Европа.Та китайците ще направят друго:те просто ще изкупят европейските производители.Както купиха Волво и дял от Мерцедес.
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе,като те чета ми се струва, че по-тъпо парче от теб (Абе), тук в този форум няма!Кажи сега нещо за ВАГ-иналните измами! Дай си умното и компетентно мнение. Помъчи се по някакъв начин да разсееш съмненията за своята тъпота.
  • #5
    Абе ( преди 5 години )
    Единствения безспорен Факт е, че си много, ама много ***!
  • #4
    Факт! ( преди 5 години )
    Цените на японките и корейките са високи в Европа с една единствена цел да са Непродаваеми.За да може немците да си продават на воля убиха френската и италианската кункоренция с платени статии а за външните производители яко сеч и мита така продават само те.Цялата икономика на германиика са коли и части за тях в нищо друго не са кункорентно способни.Срещу това протестира Тръмп и аз го подкрепям.Не може Сивик да струва 50 бона а той струва щото има яко мита!
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо Volkswagen иска да прави коли в Руанда?Защото в тази компания печалбата е на всяка цена!В руанда ще плащат смешни заплати, ще ползват евтини енергоизточници и материали, а ще продават скъпо. По абсолютно същата причина преди години изнесоха повечето производства в Китай. В момента там не е толкова евтино и те търсят, къде да правят б0клучавите си талиги.Жалка компания с още по-жалки фенове! Факт!
  • #2
    Дошо ( преди 5 години )
    По същата причина по която рено прави "коли" в некой друг бандустан! Никви заплати на работниците и съответното подобаващо "качество".Но пък печалбата ...
fallback
Последни