fallback

В Детройт китайците този път са уникални

Производителите на автомобили от Китай често са упреквани за плагиатство по отношение на дизайна и технологиите на много свои коли.

Фирми като Mercedes-Benz, Lexus, Fiat и BMW стигнаха дори до помощ от съда за да спрат определени китайски модели от продажби в Европа.Сега обаче на автосалона в Детройт можем да видим китайски автомобили за които никой не може да каже, че нямат собствен облик. Дизайнът наистина е уникален, а дизайнерът се нарича Ли Гуан Мин.И трите представени автомобили са електрически, което показва, че китайската автомобилна индустрия не изостава от световните тенденции да се търси алтернативен път за развитие. Ако Китай и Индия продължат да увеличават потреблението на гориво и достигнат до средните обеми в САЩ, те ще имат нужда от четири пъти повече енергия от общите запаси на планетата. От трите представени коли само една е създадена специално за участие на автосалона в Детройт. Тя е наречена „Детройтската риба” (Detroit Fish). Другите два модела са наречени „Облак” (Piece of Cloud) и „Книга на песните” (Book of Songs).Все още не е ясно дали някоя от трите коли ще стигне до серийно производство, но е ясно, че показаното в Детройт открехва вратата към различен дизайнерски стил, който може да постави началото на типични и уникални чисто китайски автомобили.
Тагове:
fallback
  • #3
    DJ V ( преди 16 години )
    Tази кола прилича на пантовка.И изобщо защо им позволяваат на тия некадърници даже и до ДЕтроит на стигнат!!!Те обувките не моат си обуят....на вързано *** леб не мот дадат.Една атомка да ги изтрие..
  • #2
    Nitro ( преди 16 години )
    Този китайски дизайнер май много обича да си играе с лего.То се вижда,че от там е взел дизайна.
  • #1
    Mamut ( преди 16 години )
    Тоя китайски дизайнер е болен от детски паралич *** колите
fallback
Последни