fallback

Nissan определи сроковете за отказване от дизела

Очаква се партньорът Renault, също да спре разработката на такива двигатели

В началото на май медиите в Европа разкриха, че японската компания Nissan е поредният производител, който се отказва от разработката на дизелови двигатели. Сега изданието Nikkei Asian Review посочва и конкретен срок за това – 2020 г.Според ръководството на Nissan, търсенето на дизелови двигатели ще продължи да намалява на всички пазари. Основната причина са влизащи в сила ограничения в големите градове на европейските държави за автомобили с такъв тип агрегати. Затова и японците смятат напълно да се откажат от дизелите след 2 години, когато ще спрат напълно производството и продажбата им. Изключение ще бъде направено единствено за търговския транспорт, като за тези превозни средства Nissan ще купува двигатели от други производители.Очаква се партньорът на японците в алианса – френската компания Renault, също в най-кратки срокове да прекрати разработката на дизелови мотори. Подобно нещо вече обяви и шведският производител Volvo, който ще насочи икономисаните средства за създаване на хибридни агрегати.Снимка: Nissan

Тагове: nissan
fallback
  • #19
    abc ( преди 5 години )
    БМВ i3 е голяма измислица. Виждали ли сте как няма колонка между задната и предната врата. И как се клати като затвори едната врата.А как се слиза от задната в гараж и паркинг, когато трябва да се отвори първо прдната и после задната и двете врати пречат да слезех. Не комнетирам цената на колата като електричка, а като "автомобил" не става.... това е моето мнение. Не знам защо не са направили нормално функционална кола, като масовите модели.
  • #18
    Франкоффонн ( преди 5 години )
    и3 нестава по-скъпо е и изглежда зле никой не ще да дава повече пари за тая табуретка.Качеството съшо не е на високо ниво.
  • #17
    до франсето ( преди 5 години )
    BMW i3 още от миналата година има изцяло електрическа версия, хич не си запознат. Zoe-то е прекалено скъпо затова, което предлага. И какво като е най-продавано е най-добро ли? Значи Голфа и Тойота Корола са най-добрите коли в света.
  • #16
    Франкофффффффффон ( преди 5 години )
    Въглеродният диоксид има връзка с парниковият ефект а не с озоновият слой а парниковият ефект повишава средната годишна температура.Там най-замърсяват бензините дизелите замърсяват с прахови частици и канцерогенните азотни оксиди.ДВГ е бита карта!
  • #15
    Франкоффон ( преди 5 години )
    Никой не го интересува ти за кво би се бръкнал щото нямаш парите Рено Зое и най-продаваната ел кола в Европа БМВ и3 е хибрид!
  • #14
    Анонимен ( преди 5 години )
    Рено имали електрички на прилични цени?? Та това Renault Zoe струва 60 хил. лв, само за справка БМВ i3 е 75к, аз бих се бръкнал още 15 за БМВ-то, пък някой балама да взима "достъпното" Рено ако иска.
  • #13
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Какво общо има CO2 с озоновия слой?!?И вие дишате кислород и издишате CO2 - дайте да ви забраним и вас?
  • #12
    Анонимен ( преди 5 години )
    Renault също произвждат електрички Zoe се прави във Фрнация с френски мотор и корейска батерия. Тях не ги мислете, забраната на дизела може да помете единствено ВАГ, другите фирми отдавна имат план Б.
  • #11
    @дизеловия печеливш ( преди 5 години )
    Щом С02-то е по-проблем я ми кажи кое е по-лесно. Да засадиш много дървета особено в градовете които да преработят СО2-то или да се лекуваш от рак на белите дробове
  • #10
    Коко ( преди 5 години )
    Пълна глупост,с новите разработки дизела ще отделя толкова малко азотни окиси,че ще е с предимство пред бензина дори.Тея,които бързат да се отказват от него след няколко години пак ще почнат да го слагат в колите си ,само гледайте!
fallback
Последни