IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche спря работа в Европа

Компанията не може да покрие новите екологични стандарти

Porsche спря работа в Европа

Германският производител Porsche е бил принуден да спре продажбите на свои автомобили в Европа, тъй като не успява да покрие новите екологични стандарти, влизащи в сила през тази година. Това съобщи немското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung, като засега няма официално потвърждение от страна на компанията.

Porsche спря работа в Европа

Според информациите, става дума за новите нива на вредни емисии. Засега от Porsche не могат да адаптират своите автомобили към изискванията. В момента на немския сайт на компанията не работи конфигураторът за нови коли. При опит да се възползват от него, на клиентите се съобщава, че трябва да изчакат, като могат да разгледат вече произведени автомобили.

Различни източници твърдят, че новите Cayenne и Panamere ще може да се поръчват едва през март 2019 г. Агенция Reuters обаче е на мнение, че ограниченията са само временни и съвсем скоро проблемът ще бъде решен.

През миналата година властите в Германия забраниха регистрацията на новите кросоувъри Porsche Cayenne, оборудвани с 3,0-литров дизелов V6. Причината е, че в агрегата беше открит софтуер, който занижава реалните вредни емисии. Министерството на транспорта задължи Porsche да вкара в сервизите 22 000 бройки от модели за смяна на програмното оборудване.

Снимка: Porsche
 

Тагове: porsche
0 от 500