IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интересна спортна концепция на Mitsubishi

Един от най-интересните експонати на откриващото се тази седмица автомобилно шоу в Детройт, ще бъде концепцията RA на Mitsubishi.

Интересна спортна концепция на Mitsubishi
Това е екологично насочено спортно купе, създадено само като технологична концепция. Въпреки това специалистите считат, че в неговите черти могат да се видят елементи от дизайна и технологиите на следващото поколение на Eclipse. 


В концепцията на спортното купе могат да се видят редица нови технологии, които изглеждат готови за серийно приложение. Това важи за новия мощен двигател с висока ефективност. Това е „чист” турбодизел с обем 2.2 литра, мощност 200 к.с. (150kW) и максимален въртящ момент 420Nm. Той е комбиниран с перфектната нова скоростна кутия на Mitsubishi Twin Clutch SST. 

Автомобилът е със системата за динамичен контрол S-AWC. Кормилната уредба е със системата Active Steering, а окачването с Active Damper контрол, две системи които вече видяхме и при новия Lancer Evolution. Спирачната система също е нова и с подобрени параметри.
0 от 500