IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридите с нова победа над дизелите

Зелените машини са на път да излязат на второ място по популярност в Англия

Хибридите с нова победа над дизелите

Британските автомобилисти ще предпочатат модел с хиридно задвижване вместо такъв с дизелово гориво при покупката на следващ автомобил. Това съобщава изданието Autocar, като се позовава на изследване на национална дилърска асоциацияNFDA (National Franchised Dealer Association).

Хибридите с нова победа над дизелите

В допитването са участвали 1000 души – 490 мъже и 510 жени, като само 12% от тях обмислят възможността за покупка на дизелова кола. В същото време 13% от анкетираните са готови да инвестират в хибриден автомобил.

Като цяло популярността на „зелените” модели на Острова все още не е толкова голяма, но пък се отчита рядък спад на продажбите на дизелите. Само за година продажбите на колите с такова гориво са намалели от 44 на 33,5%, като експертите очакват тази тенденция да се запази, още повече, че властите в страната увеличаха данъците и таксите на дизеловите коли.

Интересното обаче е, че само 2% от анкетираните са съгласни да си купят хибрид, който се зарежда от мрежата, а едва 1% - изцяло електрически модел. От избор на електромобил водачите се отказват заради високата цена (59%), ограничения пробег (53%) и проблемите със зареждането и инфраструктурата (52%).

Най-популярен във Великобритания си остава бензинът. Кола с такова гориво са готови да купят 41% от шофьорите. Вторият най-разпространен отговор на въпроса „Каква ще бъде следващата ви кола?” е „не знам”, което показва, че като цяло доверието към автопроизводителите спада.

Снимка: Toyota
 

0 от 500