IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Араби показаха как ускорява хиперколата им с 5007 к.с. (ВИДЕO)

Чудовището на Devel Motors вдига 100 км/ч от място за 1,8 секунди

Араби показаха как ускорява хиперколата им с 5007 к.с. (ВИДЕO)

Дубайската компания Devel Motors публикува видео с ускорението на хиперколата Devel Sixteen, оборудвана с W16 двигател с мощност 5007 к.с. Във видеото, публикувано в Instagram и YouTube, се казва, че в случая са използвани едва 20% от мощността на мотора.

Араби показаха как ускорява хиперколата им с 5007 к.с. (ВИДЕO)

С направата на 12,3-литровия агрегат на Devel Sixteen се е занимавала компанията Steve Morris Engines, специализирана в разработката на турбокомпресори и двигатели за драгстери. Моторът с 4 турбини и въртящ момент от 4771 Нм позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,8 секунди.

От компанията допълват, че хиперколата им ще може да развие максимална скорост от над 515 км/ч. Цената на Devel Sixteen ще бъда около 2 млн. долара., като освен нея дубайският производител ще предложи още две по-евтини модификации.



В първия случай автомобилът ще получи V8 мотор с 1500 к.с., а във втория – два V8 двигателя, развиващи общо 3000 к.с. Агрегатите се съчетават с роботизирана скоростна кутия с два съденителя. По-слабата версия ще струва 1,6 млн. долара, а по-мощната – 1,8 млн.

В направата на Devel Sixteen участва и италианската компания Manifattura Automobili Torino. По-рано тя е помагала и за създаването на хиперколите SCG 003 и Apollo Intensa Emozione.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: devel sixteen
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    1 ( преди 6 години )
    Парите:)
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бай уй ( преди 6 години )
    И кво излезе?Колата е правена от италианци, мотора - може би британска компания.Е, кое е арабското?
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отделно под всяка статия има 2-3 трола които хулят по всичко що не е ел. Интересно какви коли карат те. Предвид че в БГ има всичко 270 електрички от които 60 тесли. Може би всичките са тук... едва ли. Като сложиш че се навъдиха не малко ел камиончета и бусове, по едно време имаше разни от типа на G Wizz и реално какво излезе я има 100 частни лица с модерен електромобил от 2.7 милиона я не
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Моля те кажи че се бъзикаш. Да говориш за събиране на пари за кола в статия за модел чиято базова версия струва 1.6 милиона. Бая Модел S-ове могат да си позволят клиентите на това извращение.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Излишно много мощност. Това е по скоро да се хвалят колко е мощна колата им а не че ефективно могат да впрегнат цялата тая мощ.
  • #6
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами за 100+ години постоянно развитие на двг,стигаме до това - 1.8 сек. до 100.Електричките активно се развиват от има няма 5+ години и вече имат такова време.Което само показва технологично коя система е по-адаптивна.Защото това е почти лимита,ако някога си се занимавал със моторен спорт,ще знаеш колко трудно е да извлечеш и 0.1 стотна подобрение,и то след двигателно подобрение.При ел.спортистите е друга бира и нещата значително по-лесно се получават.
  • #5
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гледам долу некъв коментира че ДВГ стигали лимита си от 1.8 сек от 0 до 100... абе .. да те питам само, ти какво искаш, отрицателно време ? За чии ти е това ускорени, у бъдещето ли ще ходиш ? Не е истина какви тъпири има на днешно време...
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Георги ( преди 6 години )
    при времена под 2 сек за 100км/ч, както казаха ония "***" в гранд тур, макар да се шегуваха, по-голямо значение започва да играе подметката на обувката, от колкото ускорението на колата. Така че дори и за 1 да го направят, това са само времена постижими в специфични случаи с контролирани условия.
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересно е, как в наши дни при тест на кола от 150-тина коня с 0-100 за 8 сек. ти казват върви добре, но не е особено бърза. А само преди 15-тина години спортните версии на масовите коли не постигаха съществено по-добри времена
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Проблема не е в конете а в сцеплението с пътя. Няма как да сложиш ефективно толкова коне на пътя с подобна ходова част. Да факт е че на електромобилите им е по-лесно с въртящият момент от 1 оборот/м. Друг е въпроса какъв е смисъла освен двама милиардери да си ги мерят