fallback

Tesla подобри рекорда си за производство

През първите 3 месеца на годината компанията е направила 34 494 електромобила

Американският производител на електромобили Tesla е подобрил най-доброто си постижение, след като за първите 3 месеца от 2018 г. от конвейра на фабриката му се слезли 34 494 коли – 24 728 Model S и 9766 Model 3. Това е с 40% по-добър резултат от този за последното тримесечие на 2017 г.Основният ръст се дължи на седана Model 3, чиито обеми на производство са се увеличили с 25% - до 2020 през последната седмица. В Tesla все още се надяват, че в края на юни ще успеят да достигнат до 5000 бройки на седмица. Тази цел първоначално беше поставена за март, но по-късно плановете бяха коригирани.През първите 3 месеца на 2018 г. компанията е доставила на клиентите си 29 980 машини – с 13 повече от предишното тримесечие. Това са 11 730 Model S, 10 070 Model X и 8 180 Model 3, като резултатът е отличен за Tesla, тъй като преди Нова година компанията предлагаше сериозни отстъпки на клиентите си. При това обемите на доставки на Model 3 растат 5 пъти по-бързо от темповете на производство.По-рано тази година компанията на Илон Мъск отбеляза производството на своя 300-хиляден електромобил. Над 100 000 бройки са доставени на клиентите само през 2017 г., като в Tesla се надяват, че в края на 2018 г. този резултат ще се увеличи.Снимка: Tesla 

Тагове: tesla
fallback
  • #9
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Фабриката за батерии и инвестициите вече отдавна не са оправдание, като те бяха преди няколко години. А между другото Солар сити - една от инвестициите така и не излезе на печалба. Сега им трябват пари за оперативни разходи а никой неще да дава. Чел съм, че при Модел Ес всяка продадена кола струва на Мъск по 3500 долара загуба и трябваше да се избиват от Модел 3 а него не могат да го подкарат въобще Така че...
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако произвеждат повече, ще изплуват над загубите, които са "генерирани" главно от големите инвестиции в новите заводи и фабрики за батерии, а не защото даден модел се продава на загуба. Жоро Дизела се е надишал стабилно със сажди и се опитва да се прави прогнози, базирайки се на група финансисти защитаващи статукството в бранша и опитвайки се всячески да смъкнат цената на "Тесла", защото акциите им се отроиха, като стойност през последните год.
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вече и децата разбраха, че Тесла е балон.
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-интересното е, че всички в ръководството и борда на директорие на Тесла без Мъск директно продават акциите си в компанията. Техническият директр, брата на Мъск, братовчедите на Мъск директно продават акциите си, които получават като възнаграждение. Явно е че дори и те не вярват в собствената си компания.
  • #5
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    И големите да влязат пак няма да поевтинее драстично. Вярно е че цените за производство на батериите падат - обаче цените на суровините за тях почват да се покачват и е танто за танто.
  • #4
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    производството на елктромобили може да поевтинее само ако големите производители навлязат масово в бранша...а те не бързат...защото е рано...инфраструктура, законодателство, висока себестойност на производство, високи и неконглокентноспособни крайни цени и т.н.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я дайте пример за производител който за 5 години увеличава производството 6 пъти като до края на годината ще са поне 10 пъти в сравнение с 2013 и през това време е на печалба в отчетите си пише какъв е маржа и загубите се виждат те пак продавали на загуба да спрем с простотиите ама вие не спирате ва
  • #2
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Всеки ден лъжливи новини за *** Т'сла - тия обеми трябваше да са достигнати отдавна, а слушаме само оправдания, но по-важното е, че с увеличените продажби се увеличиха и загубите, вместо да намалеят - така че айде дайте да спрем с тия простотии!
  • #1
    Жоро Дизела ( преди 6 години )
    И друг път съм казвал, колкото повече произвеждат толкова повече загуби трупат. Средата на май ще има финансови данни за първото тримесечие и очаквам за 3 месеца загуба от 1 милиард долара. Фалит края на 2019, началото на 2020. Запишете си го.
fallback
Последни