fallback

Tesla подобри рекорда си за производство

През първите 3 месеца на годината компанията е направила 34 494 електромобила

Американският производител на електромобили Tesla е подобрил най-доброто си постижение, след като за първите 3 месеца от 2018 г. от конвейра на фабриката му се слезли 34 494 коли – 24 728 Model S и 9766 Model 3. Това е с 40% по-добър резултат от този за последното тримесечие на 2017 г.Основният ръст се дължи на седана Model 3, чиито обеми на производство са се увеличили с 25% - до 2020 през последната седмица. В Tesla все още се надяват, че в края на юни ще успеят да достигнат до 5000 бройки на седмица. Тази цел първоначално беше поставена за март, но по-късно плановете бяха коригирани.През първите 3 месеца на 2018 г. компанията е доставила на клиентите си 29 980 машини – с 13 повече от предишното тримесечие. Това са 11 730 Model S, 10 070 Model X и 8 180 Model 3, като резултатът е отличен за Tesla, тъй като преди Нова година компанията предлагаше сериозни отстъпки на клиентите си. При това обемите на доставки на Model 3 растат 5 пъти по-бързо от темповете на производство.По-рано тази година компанията на Илон Мъск отбеляза производството на своя 300-хиляден електромобил. Над 100 000 бройки са доставени на клиентите само през 2017 г., като в Tesla се надяват, че в края на 2018 г. този резултат ще се увеличи.Снимка: Tesla 

Тагове: tesla
fallback
  • #19
    Жоро Дизела ( преди 6 години )
    до: Ищван ЧуркаЕ па качи се в твоята тесла напиши на едно листче ника си, направи снимка и дай линка да видим ти колко много обичаш тесла, че си намерил 200К+ лева да си я купиш. Аз срещу колата тесла нямам нищо против, просто фирмата тесла ще фалира. Казах ти да си го запишеш на листче и най-късно след 2 години пак ще си говорим.
  • #18
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ухааа невероятна новина.Тука рекорди се чупят.
  • #17
    Ищван Чурка ( преди 6 години )
    "Тинтири-минтири" и Жоро Дизела не харесвали Тесла?!Аууу, накривиха ми:Тц тц тц... дали да си разплета вълнения чорап аз по тоя повод?
  • #16
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нали според вас моделите на Тесла са прости и не стават за нищо, защо тогава германците се учат от тях. Правело се от пантивека, а защо Бентли не разучава модели на Дачия???Големи разбирачи тук, ще оправят света.
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щото германците са най добрите затова ли взимат кадри от Тесла и са едни от първите които си купуват техните модели.Бмв имат хибриди благодарение на Тойота
  • #14
    фон Майнщофен ( преди 6 години )
    И кое ще изшпионират от ТеслЪ може би японските батерии на Панасоник?!
  • #13
    Да.. ( преди 6 години )
    Да точн отака моето момче,..те германицте не са виждали фенерче,не знаят как се прави самоносеща конструкция и нямат понятие от ел мотори...божеее...бе ти кой ко клас си? Явно си доста назад в развитието си и не си чувал за икономически шпионаж..това дето думаш се прави от пантивека,всеки с всеки..
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла тва Тесла онова, но германските производите си купуват колите им и са изумени като ги разучават и разглабят.И кадри не се спряха да вербуват от Тесла.Ако не са Тесла, Тойота и Нисан гермаците още нямаше да знаят как се правят електромобили.
  • #11
    ДД ( преди 6 години )
    Абей надишания...я ни обясни как ходиш до магазина с 50 лв, а купуваш за 100 че не стопляме.Тоя балон се помпи от администрацията на Обамата,..оня африкансия ..сега като паднаха изкуствено завишените и нереални норми създадени да направят комфортна среда за електро-мотото,..некой се сети ,че кораба потъва.Нормално..кораб пробит в началото..Сега въпроса е ? кой *** Пенето..Дошо или Фактето...тия са овъртяха в егаси сериала.Евтина сапункя като Тсличката
  • #10
    пена ( преди 6 години )
    "Най-интересното е, че всички в ръководството и борда на директорие на Тесла без Мъск директно продават акциите си в компанията."Цървула от *** тръгнал да дава акъл за американските борси. Продаването на акции веднага щом мениджърите ги получат е масова практика за да се предотвратят борсови спекулации и слухове.
fallback
Последни